Çemberlitaş Hamamı
12:19

Çemberlitaş Hamamı

 
Türkiye’deki en eski işletmesi ve Mimar Sinan’ın eseri olan Çemberlitaş Hamamı, İstanbul’da gidilmesi gereken hamamlardan biridir. Tarihi ortamda yıllar öncesinde verilen hizmetin benzerinin görülebileceği bir mekan olan Çemberlitaş Hamamı’na her ne kadar yerli halk da rağbet etse de turistler de oldukça fazladır. 1584 yılında kurulan Çemberlitaş Hamamı içerisinde çıplak gezmek yasaktır yazıları asılmış olsa da turistler bu uyarıya pek kulak asmamaktadır. 

Çemberlitaş Hamamı’na giriş 45 TL, kese ve geleneksel köpük masajı yaptırma 69 TL, bütün bunlara 30 dakikalık yağ masajı da eklendiğinde 117 TL ödemeniz gerekmektedir. Çemberlitaş Hamamı’nda kese yaptırdıktan sonra tellaklara bahşiş verme zorunluluğunuz vardır. Uygun fiyatlarda yıkanmak için gitmeden önce ya sitesinden üye olun, yada buldunuz fırsat sitelerinden kupon alıp gitmenizi öneririm. Özellikle ilk kez hamama gideceklerin, hamam kültürü kazanabilmesi için güzel bir başlangıçtır. 

Birçok filmin çekildiği ve birçok ünlünün uğramış olduğu Çemberlitaş Hamamı’na ulaşmak için Kabataş – Zeytinburnu tramvayına binip Çemberlitaş durağı’nda indikten sonra Kapalı Çarşı'nın giriş yönüne doğru 200 metre mesafe yürümeniz gerekmektedir. İstanbul’da yaşayanların veya İstanbul’a gelme fırsatı bulanların mutlaka uğraması gereken yerlerden birisidir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler