Poyrazköy
09:31

Poyrazköy

 
3. Köprü'nün inşa edileceği yerlerden biri olması ve bazı Ergenekon kazılarının yapıldığı yer olmasıyla gündeme gelen Poyrazköy İstanbul Boğazının Anadolu Yakası’ndaki son köyüdür. Tipik bir balıkçı köyü görüntüsü vermektedir.
Poyrazköy’e karayolu sadece Beykoz’dan geçmektedir. Deniz Yolu ise ulaşmak için sadece yaz aylarında işletmeye açılan Sarıyer’den kalkan vapurlar kullanılabilir. Genelde yaz aylarında Poyrazköy Plajı'na gidenler bu yolu tercih ederler.
Poyrazköy’de Karadeniz ikliminin sahip olduğu yeşillik ve rüzgar oldukça fazladır. Köy halkının büyük kısmı balıkçılıkla geçimini sağlamaktadır. Köyde balıkçıların gemilerinin barındığı büyük bir gemi barınağı bulunmaktadır. Köyde bulunan  kadınlar plajı Anadolu Yakası’nda yazın denize girmek isteyen İstanbulluların imdadına yetişmektedir. Poyrazköy’de birçok sayıda balık yiyebileceğiniz lokanta bulunmakla beraber bu balık lokantalasında çok ekonomik fiyatlara taze balıklarla beslenebilirsiniz. Poyrazköy’e toplu taşıma araçlarıyla gitmek isteyenler İETT’nin 135 numaralı Kavacık’tan hareket eden otobüslerine binebilirler.
 İstanbul'da Anadolu yakasında doğayla iç içe kahvaltı yapabileceğiniz yerlerden biri olan Poyrazköy, her mevsim farklı güzelliğe sahiptir. Konaklayabileceğiniz birkaç pansiyonun da yer aldığı Poyrazköy'ün sahip olduğu coğrafi özellikler, halkının sosyo-ekonomik yapısı, iklim şartları bakımından nerdeyse birebir olsa da, gelişmişlik bakımından tam karşı yakada karşısında bulunan Garipçe Köyü’nden büyüktür. En azından ilköğretim okulu bulunmaktadır. Anadolu Feneri'ne ulaşabileceğiniz yolun da üzerinde bulunan Poyrazköy'e, güzel bir manzara karşısında taze bir balık ziyafeti çekmek için bu köye gitmenizi öneririm.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler