Uzungöl
17:53

Uzungöl



Bağlı bulunduğu Trabzon’a 99, Çaykara ilçesine ise 19 km uzaklıkta bulunan Uzungöl beldesi,  sahip olduğu doğal güzelliği ile cezbetmektedir. Uzungöl adını çevre yamaçlardan düşen kayaların üzerinde bulunduğu derensin önünü kapatmasıyla oluşan gölden almaktadır. Trabzon’a gidip Uzungöl’e uğramak için; şehir merkezinden kalkan otobüsler mevcuttur.
2 saatlik zorlu bir yolculuk sonrasında gidebilirsiniz. Yada herhangi bir şekilde Çaykara ilçesine gittikten sonra Çaykara’dan Uzungöl minibüslerine binebilirsiniz. Uzungöl’de indikten sonra uzun uzun dağların çevrelediği gölü göreceksiniz. Günübirlik gideceklere tavsiyem gölü önce yürüyerek turlamanızdır. Yaklaşık yarım saat güzel bir doğa yürüyüşü yapabileceksiniz. Ardından bulunduğunuz yeri tepeden görmek için sağlık durumunuz elverirse yandaki tepelere tırmanmanızı tavsiye ederim. Her ne kadar yayla olarak kayıtlara geçse de yaylalar gibi bulutların üzerinde olamayacaksınız. 
 Muhteşem doğası , temiz havası ve coğrafyası Abant Gölü’nü anımsatabilir. Uzungöl halkının geçim kaynağının büyük kısmı turizm ve tarıma dayanır. Harika fotoğraflar çıkarabileceğiniz mısır bahçeleri mevcuttur. Uzungöl’deki bütün yapılar ahşapla kaplanmak zorunda olduğundan pek fazla görüntü kirliliği yoktur. Yazın bile tepelerinde kar bulunan dağlardan gelen suların döküldüğü göle yaz aylarının en sıcak günlerinde bile suyun sıcaklığından dolayı ayaklarınızı sokmakta bile zorlanabilirsiniz.
Uzungöl’de göl kenarında piknik yapmak yasaklanmıştır. Hiçbir yere para ödemem kendi getirdiğim yemeyi yerim diyorsanız, öteberilerinizi alıp tepelere tırmanın, manzaranın seyrine bakarken yemeğin tadını çıkarın. Eğer Uzungöl’deki işletmelerde yemek istiyorsanız, ortalamanın üzerinde fiyatlarla karşılaşabilirsiniz. Gitmeden hazırlık yapın. İşletmelerde yemek yiyecekleri çok güzel lezzetler beklemektedir eminim. Alabalık ve kuymakın tadı bir başka burada. Konaklamak isteyenler içinse birçok pansiyon ve oteller mevcut.
İmkanınız varsa burada en az bir gece konaklamanızı öneririm. Ciğerlerinizi bu temiz havaya alıştırmalısınız. Eğer günübirlik gezecekseniz yukarıda söylediklerimi gerçekleştirmeniz için biraz hızlı davranmanız gerekecek. Uzungöl'ün en kötü tarafı kendisiyle vedalaşma vaktidir. Aklınızda Uzungöl'e gittiğiniz mevsim haricikindeki mevsimlerde acaba Uzungöl nasıl olur saroularıyla dönüş yolculuğunuz geçecektir. Son olarak yayınladığım fotoğraflar Uzungöl’ün betonlaşmadığından önceki halindeki görüntülerdi. Göl etrafındaki yol beton duvarlarla çevrildi ne yazık ki. Bu doğa harikası güzelliği daha fazla insanoğlu tarafından tahrip edilmeden görmenizi öneririm. Yoksa her şey için geç kalabilirsiniz maalesef.

1 yorum :

  1. uzungöl hakkında en detaylı bilgiler için sayfamızı takip ediniz.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler