Zürafa Sokak
22:42

Zürafa Sokak


İstanbul’un en turistik semtlerinden biri olan ve birçok görülmesi gereken tarihi yapıya ev sahipliği yapan Karaköy’ün isminin geçtiğinde akıllara farklı şeyler gelmesine sebep olan Zürafa Sokak, değişik amaçlardaki turistik ziyaretlerin gerçekleştirildiği bir yerdir. Karaköy civarındaki gezilecek yerleri dolaşırken farkına varmadan veya bilinçli şekilde gideceğiniz bu sokağın yaklaşık 100 yıllık mazisi iç açıcı değildir.


Kimilerinin ihtiyaç için, kimilerinin ise sosyal gözlem yapmak için gittiği Zürafa Sokak Abdülhamid zamanında İstanbul'da yaşayan yabancılar için kuruldu. Daha sonra babasının sahip olduğu binalardaki genelev işletmecilercilerin kiralarını ödemediğinden ortak olarak girdiği genelev işletmeciliğinde hızla yükselen Matild Manukyan Zürafa Sokak'taki birçok genelevin sahibi oldu.

Genelevinde çalıştırdığı yabancı uyruklu kadınları önce Müslüman yapan sonra sektörde işe başlatan Matild Manukyan burdan kazandığı paralarla vergi rekortmenliğine kadar yükseldi. Sokağın kısa ve iğrenç tarihi böyle olsa da birçok insanın ihtiyaç duymayıp sosyal gözlem yapmak amacıyla gitmek istediği bir yer olan Zürafa Sokak içler acısı haliyle İstiklal Caddesi'nden Karaköy'e gitmek isteyenlerin Yüksek Kaldırımlar Caddesi'nin yanında beklemektedir. Girişin kontrollü olduğu Zürafa Sokak'a cep telefonu, kamera ve benzeri elektronik kayıt cihazlarıyla girmek yasaktır.

Girerken kimlik bırakmanız gerekmektedir. Zürafa Sokak'ta çalışanların ve Zürafa Sokak'a ihtiyaç için gidenlerin içler acısı halini gözlemlemek için gidenler kendilerini sokaktan sağlam çıkartmaları için büyük uğraş vermeleri gerekmektedir. Atılan laflar, yapılan iş tekliflerinin ardından müşteri olmadığınız anlaşılınca kovulmanız olasıdır. Kimliğiniz alıp normal hayatın yaşandığı sokaklara karıştığınızda geride İstanbul'un göbeği Karaköy'de böyle bir sokağın varlığının tuhaflığını düşünerek hiç bir zaman gidilmemesi gereken bir yer diyeceksinizdir. Zürafa Sokak'ın çevresinde bulunan Galata Kulesi, Galata Köprüsü gibi birçok gidilecek yerin bulunduğu İstanbul'un bu bölgesinde şehrin merkezinde böyle bir yapının olması gerçekten çok tuhaf.

78 yorum :

  1. O kadar güzel ve detaylı anlatmışsınız ki vallahi bravo rehber olacak yetenek var sizde,ayrıca resimlerle görselleştirmeniz çok hoş...

    Çok geziyorsunuz sanırsam...

    bu arada site tasarımınıza bayıldım doğrusu göz yormayan sade ve hoş en ideal olanından...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. onu bunu bilmem ama gittiğinde HARİKA dan başkasına gitme pişman olursun

      Sil
    2. senin yüzünden AIDS oldu arkadaşım. Bu yazıya inanıp oradaki Harika denen kariya gidelim dedik. Ama ben gitmekten vazgeçtim sonradan. O ise tek başına gitmeye karar verdi. Gittikten bi kaç ay sonra geçen Haziranda AIDS teşhisi kondu maalesef. Arkadaşlar sakin buna inanıp böyle bi yanlış yapmayın.

      Sil
  2. Hakkaten ya böle bir sokağı ben şahsen ilk defa duyuyorum. İlginçmiş gitmek isterim demicem ama :D

    YanıtlaSil
  3. siktirlan ibne ilk defa duymuş kerhane işte pompa yapiliyor :D

    YanıtlaSil
  4. Çocuksunuz daha sizin ne işiniz var orda ergen yaratıklar

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar guzel resimler hic bu yandan dusunmemistim

    YanıtlaSil
  6. istanbula ara sıra giderim.hem merak hem ihtiyaç(ilk kez yaptım)için geçen yıl girmiştim.benim gibi duygusal birisiyseniz Kaz gibi yolunur parasında değilimde psikolojik bunalıma girersiniz.yolunmamım sebebi müşterilerden bir tek benim dış görünüş ve tip iyiydi.Sonuç ise;
    3 kuruşa ağız kokusu çeken kadınlar değil.. hemen yukarısında asmalı vs. gibi yerlerde gecelik sevgili yapanlara o.... denir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En doğru yorum aynen katılıyorum

      Sil
    2. Konunun özeti olmuş

      Sil
  7. toplu keraneler zinciri işte daha ne bekliyorsunuz? gezip görülecek yer değil, sikiş yapılacak yerdir.

    YanıtlaSil
  8. İstanbul'da askerlik yaparken gitmiştim

    YanıtlaSil
  9. süper bir site sağolun

    YanıtlaSil
  10. dün zürafa sokaktaydım. hizmet çok kötü. elinizle devam edin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arkadaş kime gittiğini bilmiyorum ama Harika dan işlem görmediğin belli senin.

      Sil
  11. Fiyatlar hakkında bilgisi olan var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 45 vizite + bayana 25-30 tl veriyorsun. ben de Harikayı tavsiye ediyorum bu arada

      Sil
  12. Bir bayan olarak ben de bu sokağa girmek istiyorum sosyal gözlem amacıyla. Herhangi bir yasak var mı kadınlar giremez diye?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun çıkarsa beraber gidebiliriz tatlım.

      Sil
    2. Uzunca bir yanit yazmistim. cok aci bir tecrübe yasamistim orda. ama yazim cikmadi. kisacasi tavsiye etmem. vicdanin sizlar benim gibi orda duramaz cikar gider bir dahada oraya ugramazsin. erkek olan sever, sevilir ve öyle beraber olur. yasayan bir ölü ile beraber olup vucudunu sömürmez. o paralar pezevenklerine ve kumar masalarina gidiyor zaten.

      Sil
    3. Uzunca yazınızı yayınlamamın sebebi biraz mıstehcenliğe girmenizdir.

      Sil
    4. işin ilginç yanı yukardaki yorumlara bakınca yorumları kontrol ettiğinizi düşünmemiştim hiç, 2 ocak tarihli uzun yazıyı bilemiyorum ancak bir tecrübe içerdiği açısından faydalı olabilirdi, bu yazıya takılmışsınız da edepsiz ve gereksiz birçok yoruma neden takılmamışsınız anlaması güç

      Sil
  13. her türk ergeninin gitmesi gereken bir mekandır.

    YanıtlaSil
  14. herşey bir kenara nasıl fotoğraf çektiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zürafa Sokağı'na giriş kapısının görüntüsünü yandex sayesinde aldım.

      Sil
  15. Bende gittim oraya ama seks yapmak için içeriye girerken kilik falan bırakılmıyor.Yaklaşık 30 dk kaldım ve durum bahsettiğiniz gibi içler acısı.Her türlü pislik mevcutur orda.Dikkat ettim içeride 5 dk dan fazla kalan yok.İstasyon gibi... Sonra dayanamayıp bende cıktım ne midem nede piskolojin daha fazlasını kaldıramazdı çünkü.

    YanıtlaSil
  16. bende gitmeyi düşünüyorum herhangibir risk varmı acaba önlem olarak ne gerekir ?

    YanıtlaSil
  17. Onu bilmiyorum ama prezervatif veriyorlar.İstasyon gibi hepsi iç çamaşırlı ve seni tavlamaya çalışıyorlar.Ben tavsiye etmem

    YanıtlaSil
  18. İşiniz gücünüz yok memleketi hallettiniz genel ev kaldı.en azından temiz sağlık kontrollü ve kondomsuz kalınmıyo.adı üstünde genelev kimseye özel değil herkese açık.işi olmayan neden girsinki alışveriş merkezi mi.

    YanıtlaSil
  19. Ben işim olmadığı halde gittim sırf gözlem yapmak için .Her giden seks yapacak değil ya ...

    YanıtlaSil
  20. Kalite, hizmet çok kötü. Hayattan soğumak, hayatın değerini anlamak için gidilmeli.

    YanıtlaSil
  21. tek gitsem bişey olurmu millet arkadaşınla felan git diyorda ben tek gidip işimi görmek istiyorum

    YanıtlaSil
  22. Dün ordan geçtim.Arkadaşlarım içeri girdi.Bende onlarla girdim.Bu ilk kez gidişimdi.Genelev diyince 40 yaş üstü kadınlar falan vardır diye düşünmüştüm.Fakat yanılmışım.20'lik çıtırlarla dolu bir mekan.Bence iyi bir uğrak noktası.

    YanıtlaSil
  23. 18 yaşında değilim gitsemmi alırlarmı ?

    YanıtlaSil
  24. 18 yaşında değilim gitsemmi alırlarmı ?

    YanıtlaSil
  25. Beyler.. kimlik sorma formalitedir.. polis tipini beğenmediği yada sizin şüpheli bakmanızda kimlik ve arama yapar :) İçeridekilerin %50si Trans(dönme)dır.Ameliyatlıdırlar konuşmadan zor anlarsınız.. kadın veya translara acıyorum sizlere gibisinden davranmayın sevmezler.. hemen hemen tamamı esrarlıdır..devlet yurtdışından karşılar..

    YanıtlaSil
  26. 17 yasındayım boyum felan uzun yanı dıstan 20 felan duruyorum gıtsem alırlarmı bıde fıyat ne kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Almazlar, hem zina büyük günahtır.

      Sil
    2. KİMlik soruyolar

      Sil
  27. İlk deneyim için giden birçok gence ileride sıkıntı yaratacak ortam vardır. Kadınlar kadın gibi davranmaz. Hijyen yoktur. Adamı geldiğine pişman ederler.

    YanıtlaSil
  28. fiyat ne kadar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben qitmek istiyorum eşlik edecek war mı bana 18 yaşındayım...

      Sil
  29. İğrenç bir yer. Geçende arkadaşlarla birlikte gitmiştik. Daha da adımımı atmam.

    YanıtlaSil
  30. Güzel bir ironiyle anlatmışsınız. Başka amaç için gidilecek yer olsa da normal insanların önünden bile geçmemesi gerekir.

    YanıtlaSil
  31. alem orospu olmuş kerhaneye ne gerek var gençler

    YanıtlaSil
  32. 20 yıldır istanbulda yaşıyorum karaköy denince aklıma galata kulesinden önce zürafa sokak geliyor. zürafa sokağınında neden geldiği belli zaten

    YanıtlaSil
  33. yaş sırlaması varmı gençler?

    YanıtlaSil
  34. Yanlışlıkla girmiştim. Rezil bir yer.

    YanıtlaSil
  35. Bir arkadaşım ihtiyaç için gitmişti buraya benle beraber. Öyle bir yer ki, sokağın kapısından içeri giremedim.

    YanıtlaSil
  36. Vay be zamanında cok gıderdık , sımdıde gıdıyoruzda eskı tadı kalmadı Trans doldu. Tas gıbı hatunlarda yok degıl gıderı var

    YanıtlaSil
  37. aids ya da frengiye yakalanırsanız sıçarsınız ...

    hem dine inananlar için büyük günah hem de hastalık büyük risk.

    Ama bir risk daha var ki o da çok kötü.

    Birileri girenleri kapının önünde videoya çekip youtube koymuş yani adamlar kepaze oldular...

    YanıtlaSil
  38. O kadar güzel ve detaylı anlatmışsınız ki vallahi bravo rehber olacak yetenek var sizde,ayrıca resimlerle görselleştirmeniz çok hoş...

    Çok geziyorsunuz sanırsam...

    bu arada site tasarımınıza bayıldım doğrusu göz yormayan sade ve hoş en ideal olanından...

    YanıtlaSil
  39. Necatibey caddesinde alman ortaklı çok iyi bir firmada çalışıyorum ama arkadaşlarıma Karaköyde çalışıyorum diyemiyorum. çünkü hemen genelevin orası mı deniliyor. Karaköy'ün sadece genelev sahibi bir semt olmadığını maalesef ki topluma aşılayamıyoruz.

    YanıtlaSil
  40. hıjyenık degıl.elızabethle devam beyler asdfgh

    YanıtlaSil
  41. genelev karaköyün neresinde ve nasıl gidilir

    YanıtlaSil
  42. harika takma adlı bayan en iyisi. Sağda ilk dükkan. Giden pişman olmaz. Murat tavsiye etti derseniz en iyi muameleyi yapar

    YanıtlaSil
  43. fiyatı ne kadar arkadaşlar?

    YanıtlaSil
  44. Ben 18 yaşında bir ergenlik donemınde gencim.Bir arkadaşımla 9 eylülde gitmeyi planlıyoruz.Ne gibi durumlarla karşılaşabılırız daha once git gitmedik yardımcı olurmusunuz.Fiyat nedir içeri nasıl girilir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya parayı biriktir escorta git ben 18 yasındayım bir kere gittim oraya iğrenc bir yer.Tek başına gitsende birşey olmaz ayrıca kadınlara 45 + 50 falan vermen gerek yoksa üzerler seni!'

      Sil
  45. onu bunu bilmem ama bu admin iyi günah kazanıyor. Bu yazı yoluyla kerhaneye giden herkesin günahın bir misli sana geliyor. Diğer tarafta zebanilere vay benim günahım yoktu vay ben keraneye gitmedim deme şimdiden uyarayim.

    Yazan zebaninin en iyi arkadaşı

    YanıtlaSil
  46. Zurafa sokak :) :D : D çok guzel bir yer

    YanıtlaSil
  47. aids,hepatitis garantisi olan yer,bir kadin rubber kullanmayan, günde 30 erkekle,,,akil bizi terk etmis,acikca kadin pazarlama yeri yazsaydi,,coluk cocuk okuyup,birsey var sanacak,

    YanıtlaSil
  48. aklınız varsa birdaha gitmeyin çok tehlikeli sakat yer

    YanıtlaSil
  49. Bizim arkadaş AIDS oldu orda bi kadınla yattıktan sonra ve vefat etti. Onun Günahını nasıl verecekler acaba. Gitmeyin arkadaşlar Ümraniye'de IMES karşısında Petrolun yan sokagında var oraya gidin ;)

    YanıtlaSil
  50. oradaki bütün kadinlar ya AIDS ya da hepatit. Çoluk çocuğunuz varsa ya da evlenecekseniz yazik etmeyin kendinize, esinize ve çicuğunuza. Onlara da bulaştırıp onlari da perişan etmeyin

    YanıtlaSil
  51. Arkadaşlar sırf görmek için merakımdan gittim 3 gün önce , girişte kimlik soruyorlar (+18 üzeri yaş için) , dükkanın kapısında bekleyen kadınlar düşünün çoğu çirkin , bazısı travesti , gidenlerin %80 i pişman.. Girip de yarım saat falan takılacağım soyunup diye hayal etmeyin , hayal kırıklığına uğrarsınız. Çok zor durumdayım diyosanız girersiniz 30 -40 tl giriş ücreti , 20 lira da bahşiş atarsınız , 10 15 dk girer-çıkar rahatlayıp ayrılırsınız ama iğrenmezseniz ;)

    YanıtlaSil
  52. tartişmaya gerek yok bence gitmeyin

    YanıtlaSil
  53. BOŞ ŞEYLERE, DÜNYA ALDATMACASINA KANIPTA GİTMEYİN ARKADAŞLAR. BENDEN TAVSİYE SAKIN GİTMEYİN , ALLAH KORUSUN

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler