Kilyos Plajı
22:14

Kilyos Plajı


Kilyos plajı, İstanbul'un Sarıyer ilçesinde Kilyos beldesinde, Solar Beach'in yanında bulunan Sarıyer Belediyesinin işlettiği, yaz aylarında İstanbul'da yaşayanların serinlemek ve denize girmek amacıyla gittikleri bir plajdır.


Kış aylarında turistlerin yürüyüş yaptığı, yaz aylarında İstanbul'da denize girilebilecek yer arayanların bulduğu yer olan Kilyos Plajı, önceden Turban Plajı olarak anılsa da şu anlar Non Stop Beach olarak da anılmaktadır. Plaja giriş ücreti haftasonlarında şezlong ve şemsiye almak isteyenler için 20 tl, şemsiye ve şezlongsuz yer içinse 10 tl dir.

Hafta içinde ise şezlong ve şemsiyeli yer ücreti 15 tl dir. Dışarıdan her ne kadar yiyecek sokmak yasaktır yazısını görseniz de hiç çantalara bakıldığını görmedim, rahatlıkla dışarıdan yiyecek ve içecek sokabilirsiniz. İçeride birkaç kafe bulunsa da kimse yiyecek sokmasa içeriye kafelerin talebi karşılayamayacağı aşikar. Hafta sonlarında özellikle pazar günleri eşyalarınızı bırakacak yer değil adım atacak yer dahi bulmakta güçlük çekilebilinecek bir yer olan Kilyos Plajı'na imkanınız varsa hafta içleri gitmenizi öneririm.

Denizden bahsedersek; her yıl boğulma vakalarının görüldüğü Kilyos'un denizi biraz tehlikeli olsa da gerekli önlemleri siz kendiniz alıp ve sınırlı yerleri geçmediğiniz sürece hiçbir riski yoktur.

Deniz gayet temizdir, yoğun günlerde ise bulanıktır. Mantarlar yaklaşık 1 metre derinliğe kadar açılmanıza izin vermektedir. Bu nedenle yüzmek isteyenler için yüzme alanı pek yoktur.
Uzun bir plajdır yürüme yapabilirsiniz. Saat 18:00'da plaj kapansa dahi istediğiniz saate kadar denize girebilirsiniz. Bu saatten sonra cankurtaran plajda bulunmamaktadır.

Yan tarafında bulunan Solar Beach'e göre insan kalitesi biraz düşük olsa dahi gidecek bayanların yanlarında erkek olduğu sürece pek de zorluk yaşamayacağını düşünüyorum. Bu plaja ulaşmak için Kilyos'a ulaşım için yapılması gerekenleri yapabilirsiniz.

1 yorum :

  1. Ben de bir Kilyoslu olarak buradaki plajların diğer sahillerden pek bir farkı olmadığını size
    açıkça söyleyebilirim. http://www.gitmeliyiz.com/istanbulun-bodrumu-kilyos/

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler