Feshane
17:41

Feshane


Osmanlı Dönemi’nde 2. Mahmut tarafından ordu için üniforma dikilecek yer olarak inşa edilen Feshane günümüzde uluslar arası fuar, kongre, kültür merkezi olarak kullanılmakta ve özel etkinlik günlerine ev sahipliği yapmakta ve özellikle Ramazan ayında gerçekleştirilen eğlence etkinlikleriyle İstanbulluların uğrak yeri olmaktadır.
1835 yılında kurulan, İstanbul'un Eyüp ilçesinde bulunan, Ramazan ayında iftar öncesi ve sonrasında yapılan çeşitli etkinliklerle Ramazan etkinliklerinin en ilgi çekici yerlerinden biri olan Feshane, özellikle sahip olduğu Feshane Dünyası Çocuk Eğlence Parkı’yla çocuk ve gençlerin eğlenebileceği lunapark bulunmaktadır.
Ramazan ayında çok kalabalık olduğundan çarpışan arabalara binmek için biraz çok kuyruk beklemeniz gerekecektir. Feshane’ye ulaşmak için metrobüsü kullanarak Ayvansaray durağından inip yarım kilometre yürüyerek gidebilirsiniz. Eminönü’nden Feshane’ye gitmek isteyenler ise İstanbul Ticaret Üniversitesi önündeki duraklardan otobüslere binerek Feshane’nin önünde inebilirler. Feshane’de nostaljik olarak Osmanlı padişahlarının önceden kullandığı teknelere binerek Haliç ve boğaz turu atabilirsiniz. 
Feshane İstanbul’da eğlenme merkezi eksikliğini kapamaya çalışsa da büyükler için binebilecek oyun alanlarının olmamasından dolayı sadece çocuklu ailelerin gidebileceği bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Aynı oyun alanlarını İstanbul’un küçük çaplı lunaparklarında başka yerlerde de bulabilmek mümkündür. 
Kongre ve sergi merkezi olması sebebiyle yılın birçok günü farklı kültürlerin özel günleri de Feshane ev sahipliği yapmaktadır. Ramazan ayında iftar yapabileceğiniz mekanların da olduğu Feshane Ramazan’da iftar sonrasında eğlenme mekanı arayanlar için gidilip görülmesi gereken yerlerden birisidir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler