Ortaköy
21:38

Ortaköy


İstanbul'un simge manzaralarından birine sahip, Beşiktaş ilçesine bağlı bir semt olan Ortaköy özellikle İstanbul'a ilk kez gelmiş yerli ve yabancı turistlerin ilk uğradıkları yerlerden biridir.

Uğrayanların Boğaziçi Köprüsü ve Ortaköy Camii olarak adlandırılan Büyük Mecidiye Camii'nin aynı karede olduğu fotoğrafları olduğu yer olan Ortaköy, Beylerbeyi Sarayı'nı da karşıdan gören İstanbul'un eski yerleşim yerlerinden biridir. Kumpircileri meşhur bir yer olan Ortaköy'e ulaşmak için Taksim'den 42T, 40T, DT1 ve DT2 numaralı otobüslerle Beşiktaş'tan sahil durağından geçen tüm otobüslerle ulaşabilirsiniz.
Ayrıca deniz yoluyla Eminönü'nden kalkan vapurla Ortaköy'e ulaşabilirsiniz. Ortaköy'den kalkan motorlarla kısa boğaz turu yapma imkanınız vardır. İstanbul'un sembollerinden biri olan Ortaköy, küçük bir alanda sahip olduğu Büyük Mecidiye Camii, Surp Krikor Kilisesi ve ETZ Ahayim Sinangogu'ylaİstanbul'un farklı medeniyetlere ev sahipliği yaptığının kanıtı niteliğinde olacak bir yerdir.

Aynı anda 3 semavi dinin mabetlerini görebileceğiniz bir yer olan Ortaköy, Büyük Çırağan Sarayı ve Ortaköy Princess Otel gibi lüks konaklama yerleriyle turistlere ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul Boğazı'nın en güzel kenarlarından birine konumlanmış Ortaköy, kafe, restoran ve barlarıyla gece hayatının canlı olduğu yerlerden biridir. Ortaköy Meydanı'nda bulunan nargilecilerin günün her saati dolu olduğu Ortaköy'de yiyecek ve içecek fiyatları biraz yüksektir.

Özellikle Ortaköy Meydanı'nda bulunan işletmelerde kazıklanmanızı uyarayım. İstanbul'la ilgili birçok hediyelik eşyaların satıldığı Ortaköy'de bulunan Entel Pazarı'nda dilediğiniz gibi alışveriş yapma imkanına sahipsiniz. İstanbul denince akla gelen ilk yerlerden biri olan Ortaköy, görülmesi gereken yerlerin başında gelmektedir.

2 yorum :

  1. çopk güzel bi manzarası var

    YanıtlaSil
  2. Kumpirle ilk olarak burada tanıştım. 10 lira verdim 1 patatese. Yemiğim kazaığı hala unutamıyorum. Ama lezzeti güzeldi. Adam 30 saniyede bir kumpir satsa, saatte şu kadar para kazansa... Hesaplayan adamlar.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler