Zincirlikuyu Mezarlığı
15:00

Zincirlikuyu Mezarlığı


Kapısında bulunan  Her Canlı Ölümü Tadacaktır ayetiyle bazı çevrelerin her gün önünden geçerken görmek istemediğinden kaldırılması için tartışma ortamı açtığı Zincirlikuyu Mezarlığı, yüksek fiyatları, jeopolitik konumu ve ev sahipliği yaptığı sosyal çevresiyle öldükten sonra gidilebilecek yerler listesinin başında bulunmaktadır.

İstanbul’un en önemli semtleri olan Levent ve Mecidiyeköy arasında bulunan Zincirlikuyu Mezarlığı sayısız birçok ünlü ismin öldükten sonra bedenlerinin defnedildiği yerdir. Özellikle Teşvikiye Camii’nden kalkan cenazelerin uğradığı noktadır. Sınırları Metrocity AVM’nin yanından başlayan Büyükdere Caddesi kenarı boyunca 500 metre uzayan Zincirlikuyu Mezarlığı İstanbul’un merkez noktalarından birindedir. 
Bu sebeple ve burayı tercih edenlerin sosyal sınıfı arttırması sebebiyle mezar fiyatları oldukça yüksektir. Ünlülerin mezarlığı ismiyle halk arasında bilenen Zincirlikuyu Mezarlığı, ilk kurulduğunda şehirden uzak olmasına rağmen İstanbul’daki şehirleşmenin etkisiyle şehrin göbeğinde kalmış olup, şehrin içerisinde fani Dünya telaşı içerisindeyken bize ölümü hatırlatan bir yerdir. Herkesin öldükten sonra gideceği yer olan kara toprak, konumu ve tercih edenlerin ismi nedeniyle değerlenmektedir. Zincirlikuyu mezarlığında 5 ile 15 bin lira arasında mezar fiyatları bulunmaktadır. 
Levent metro durağına yakın, Beşiktaş ve Zincirlikuyu Metrobüs Durakları civarından da 5-15 dakikalık mesafelerde bulunan Zincirlikuyu Mezarlığı'na ulaşım da oldukça rahattır. Oldukça lüks semtlere komşu, tanınmış kişiler arasında bedeninin ebedi mekanı olacak yer olan Zincirlikuyu Mezarlığı öldükten sonra bedenin gideceği yerler arasında ilk tercih edilen yer olarak bilinmektedir.

3 yorum :

  1. Namı diğer ünlü mezarlığı. Ünlülerle komşu olmak için tercih edilebilir. ama fiyatlar çok uçuk. Ölü yatırım.

    YanıtlaSil
  2. Kapısında bulunan Her Canlı Ölümü Tadacaktır ayetinden rahatsız olanlar var.

    YanıtlaSil
  3. Ali Ağaoğlu4 Ekim 2012 12:54

    Mezarlık olmasaydı iyi rezidans yapardım buraya...

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler