Atatürk Müzesi
13:47

Atatürk Müzesi

1. Dünya Savaşı sonrasında İstanbul’a dönen Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul’a yerleştikten sonra annesi ve kız kardeşiyle birlikte, kiraladığı şuan Şişli ilçesinin Halaskargazi Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı pembe renkli binayı kiraladı.

En üst katına anne ve kız kardeşini yerleştirirken, kendisi orta katta, yaveri ise en alt katta bir süre yaşadı. 16 Mayıs 1916’ya kadar Samsun!a yolculuğa çıkana kadar bu evde kalan Mustafa Kemal Atatürk daha sonra Ankara'ya yerleşti. 1927 yılında İstanbul Belediye’si tarafından satın alınan ev, Lütfi Kırdar döneminde müzeye dönüştürülerek 1942 yılında hizmete açıldı. 

Perşembe ve Pazar günleri haricindeki günler 09:00 – 16:00 saatleri arasında ziyarete açık olan Atatürk Müzesi’ne giriş ücretsizdir. İlk katında Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum, eğitim ve subaylık yılları resimlerini barındıran Atatürk Müzesi’nin 2. katında madalyalar ve katıldığı savaşlardaki birçok resimler kullandığı eşyalar ve birçok şey bulunmaktadır. 

Kurtuluş Savaşı’nı planladığı yer olarak da bilinen Atatürk Evi, şehrin içinde yanından fark edilmeden her gün geçilse de gidilmesi gereken bir yerdir. 
Şişli’den Osmanbey’e doğru Halaskargazi Caddesi üzerinden yürürken solda konumlanan Atatürk İnkilap Müzesi, Atatürk’ün hayatını merak edenler için yanı başlarında bulunan bir kaynaktır.

Mecidiyeköy metrobüs durağına 15 dakika mesafede, Şişli veya Osmanbey metro durağına yürüme mesafesinde bulunan, İETT otobüsleriyle de rahatlıkla ulaşılabilecek konumda olan, yabancı ve yerli turistlerin sıkça ziyaret ettiği yer Atatürk Müzesi pembe rengiyle cadde üzerindeki en şirin yapılardan da biridir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler