İstinye
23:03

İstinye

İstanbul’un Avrupa Yakası’ndaki Yeniköy ve Emirgan semtleri arasında kalmış, boğazdaki en büyük koy özelliğine sahip İstinye, önceden 1991 yılına kadar tersane olarak kullanılırken, günümüzde Tarabya gibi marinaya çevrilmiş ve önemli yatların barındığı bir koya dönüşmüştür.
İstanbul’un Sarıyer ilçesinde yer alan İstinye Bizans döneminde Karadeniz’den gelen gemilerin barındığı yerdi. İstanbul’un eski yerleşim yerlerinden biri olan, balık yiyebileceğiniz birçok restorana da ev sahipliği yapan İstinye’de Ramazan aylarında meydanında birçok etkinlik ve konser de düzenlenmektedir. 
Kuzey Güney gibi bazı dizilerin de çekildiği yer olan İstinye’de önemli yalı ve köşkler de bulunmaktadır. Tüm bu özellikler nedeniyle İstanbul’da şehrin bu kadar içinde olup, deniz kenarında sakin bir gezi yapmak için tercih edilebilecek yer İstinye’de, çevresine yapılan yatırımlar nedeniyle de cazibesini gittikçe attırmaktadır. 
 İstinye’ye ulaşmak için Beşiktaş ve Sarıyer sahil yolunun büyük bölümünden geçen 25E, 42T, 22 ve 40T numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz. Zincirlikuyu, Levent ve Maslak yönünden ulaşmak isteyenler ise 40B ve 29Ş numaralı otobüslerle ulaşabilirler. Özel araçlarıyla gelecekler Beşiktaş ve Sarıyer arasında bulunan sahil yolunu takip ederek veya Maslak tarafından İstinye kavşağına girerek gidebilirler. 
 Beykoz ilçesinin karşısında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü tam cepheden görebilecek bir manzaraya sahip olan İstinye’ye yeni kurulan marina nedeniyle daha çok turistik uğrak yeri olmaya aday. Yaşayanların ve çevresinde ikamet edenlerin sosyo ekonomik ve kültürel durumu pek iyi olmasa da gittikçe rahatlıkla gezebileceğiniz yere dönüşmektedir. Geniş sahil yolu sizlere deniz kenarında koşma imkanı sunmaktadır. Harika manzaraya sahip oldukça ekonomik cafe ve restoranların bulunduğu İstinye, bu yönüyle de oldukça caziptir. İstinye Boğazın sahil şeridinde hoş bir buluşma noktasıdır.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler