Mihrabat Korusu
23:22

Mihrabat Korusu

İstanbul’un Anadolu Yakasında Kanlıca sırtlarında Osmanlı padişahı I. Murat tarafından kurularak günümüze kadar gelen Mihrabat Korusu, muhteşem boğaz manzarası eşliğinde ruhunu dinlendirmek isteyenlerin tercih ettiği yerler arasında gelmektedir.
Kahvaltı, brunch yapabileceğiniz yerde düğün, davet organizasyonlarınızı da gerçekleştirebilirsiniz. Boğazın en büyüleyici manzaralarının birinde biraz yüksek fiyatlar karşılığında hizmet alabilirsiniz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir çok koruda bulunan işletmelerinin burada bulunmaması bu fahiş fiyatların sebebidir. 
Restaurantında alkol bulunmayan Mihrabat Korusu’nda hafta sonu çayınızla birlikte okuyacağınız gazeteye etkileyici boğaz manzarası eşlik edecektir. Manzarasının benzersiz olmasının sebebi beraberinde ücretlerin de yüksek olmasını getiriyor maalesef. Beykoz ilçesinin Kanlıca semtinde yer edinmiş Mihrabat Korusu mavi ve yeşilin cümbüş içinde olduğu insanı dinlendiren yerdir. 
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün hemen yanında yer alan Mihrabat Korusu’na gitmek için, Üsküdar ve Kadıköy tarafından Beykoz güzergahına doğru giden 15F, 15 numaralı otobüslerle, Mecidiyeköy’den Beykoz’a hareket eden 121A numaralı otobüslerle Körfez durağında inerek yürüyerek gidebilirsiniz. 
Özel araçlarıyla gitmek isteyenler Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü geçtikten sonra ilk çıkış olan Kavacık’tan çıkarak Kanlıca yönünü takip ederek Mihrabat Korusu’nu göreceklerdir. Mangal yapmanın yasak olduğu Mihrabat Korusu’nda manzaraya ve temiz havaya doyacaksınız. Şehrin içinde gürültüden uzak doğayla, manzarayla ve İstanbul’la baş başa kalabileceğiniz yerde paintball da yapabilirsiniz. 
Ağaç dalları arasında görünen boğazın serin suları eşliğinde yürüyüşe çıkacağınız yer özellikle hafta içi günlerinde sessizliğe bürünür. Özel işletmeye sahip restoranın bulunması sebebiyle tekelinde bulunan Mihribat Korusu biraz kötü işletmeye rağmen manzarası nedeniyle gidilmesi gereken yerlerinde arasındadır.

1 yorum :

  1. Merhabalar dizin-hayalcin.com'a başvuru yapmışsın senin siteyi onayladım hemen incelemedim çünkü içeriğini ve kalitesini biliyorum :)...

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler