Bozcaada
23:03

Bozcaada

Bozcaada, Çanakkale’nin bir ilçesi olup, Türkiye’nin üçüncü büyük adasıdır. Ege’nin adeta incisi olan Bozcaada’nın rengi karşıdan boz gözükür.
Karşıdan görüldüğünde size çok ufak bir ada izlenimi verebilir. Fakat bu durum tamamen bir yanılgıdır. Bozcaada’da o kadar çok yapacak şey vardır ki, hafta sonu yapacağınız bir gezi bile yeterli olmaz. Ada, üzüm bağları ve şaraplarıyla çok meşhurdur. Yol boyu üzüm bağlarına rastlarsınız. Çeşit çeşit şarapları tatmak ayrı bir zevk verir insana. 
Her sene bağ bozumu şenlikleri yapılır. Adanın içerisinde, Rum ve Türkler bir arada yaşarlar. Evlerin çoğu beyaz ya da mavi boyalıdır. Kendinizi hayal dünyasında sanacak kadar güzeldir sokakları. Arnavut kaldırımları ile meşhur sokaklarında yürümek ayrı bir zevkdir. Yazın ortasında asla terlemezsiniz. 
Bozcaada yaz mevsiminde bile serin veya ılıktır. Gelen tatilciler genelde İstanbul ve Çanakkale dolaylarından gelirler. Bozcaada elektriğinin çoğu burada bulunan rüzgar güllerinden sağlanır. Rüzgar güllerine bakılarak güneşin batışını seyretmek müthiş zevklidir. Ellerine şarap kadehi alıp, her gün bu manzarayı seyretmek için gelen onlarca turist bulunur. Ayrıca görülmesi gereken en güzel yerlerden biride Bozcaada kalesidir. 
Bu kaleyi gezmek ve denizin güzelliğini bu kaleden seyretmek doyumsuz gelir insana. Yakınında bulunan Gökçeada gibi senizi genelde soğuk ve serindir. Meşhur sahilleri; ayazma plajı, akvaryum plajı, habbele plajı, geyikli sahilidir. Ayazma plajının sahili eşsizdir. İncecik kumu ve dibi görülebilen bir suyu bulunur. Burada her gün denize giren insan güne dinç başlar. Bozca ada balık restoranları ile çok ünlüdür. 
Deniz kenarında bir lokantaya girip balık ve rakı eşliğinde günü uğurlayabilirsiniz. Bozcada’da domates reçeli de adaya özel muhakkak tadılması gereken lezzetlerden. Bozcaada’ ya özgü bu lezzetin başka hiçbir yerde benzeri bulunmaz. Bozcaada’ya ulaşmak için Çanakkale ilinin merkezinden 1 saat  süren gemilerle veya Çanakkale’nin ilçesi olan Ezine’nin Geyikli Beldesi’nden 30 dakika süren gemileri kullanabilirsiniz. 
Bozcaada’nın kendine has güzellikleri ve insanlarının içtenliği görülmeye değerdir. Sizde bir gün gidip, oradan ayrılırken tekrar geri gelmek üzere söz verirsiniz kendinize.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler