İğneada
22:36

İğneada

İğneada, Kırklareli’nin Demirköy beldesine bağlı eşsiz ormanlarıyla ünlü Bulgaristan sınırı yanındaki saklı cennettir. 
İstanbul’a yaklaşık 3 saat uzaklıkta olan İğneada’nın ayrıca Karadeniz’de kıyısı bulunması sebebiyle denizi biraz dalgalı ve hırçındır. Kendi arabanızla giderseniz, İğneada’nın güzelliklerine daha yakından şahit olursunuz. 
Longoz ormanları çok meşhur olan yere yapılan yolculuk sırasında, yol boyunca size eşlik eden sık ağaçları ile birlikte nasıl bittiğini anlamazsınız bile. Kuşların cıvıltısı ve ormanın yeşilliği sayesinde, tatlı bir tatil başlangıcı yaptığınızın farkına varırsınız. 
Fakat yollarında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Yolları bozuk olduğu için fazla hız yapmak, sakıncalı olacaktır. Hem arabanızı yavaşca sürebilir, hem de geçtiğiniz yolların doya doya tadını çıkarabilirsiniz. İğneada’nın Beğendik köyü de görülmesi gereken yerlerdendir. Kumsalında incecik kumlar bulunur. 
Beğendik sahilinde denize girilmeden dönülmemelidir. İğneada’nın yerli halkının çoğu pansiyon işletmeciliği yapar. Turistik açıdan değere sahip olduğu için, hemen hemen her ev pansiyon işletmeciliğine başlamıştır. Kalacak yer bulmak hiçbir zaman sıkıntı yaşamazsınız. 
Yiyecek olarak alabalığı çok meşhurdur. Bunun yanında lüfer, istavrit ve palamut gibi balıklar yiyerek, İğneada’nın nimetlerinden faydalanabilirsiniz. Ayrıca İğneada’nın denizine bakan kısmında en tepede bir deniz feneri bulunur. Deniz fenerine çıkarken çok sıkıntı yaşayıp, yorulsanız bile, o muhteşem yere ulaştığında buna değdiğini görürsünüz. Yeşilliklere uzanıp, deniz fenerinin altında masmavi denizi seyretmeye doyamazsınız. Hayatınıza yeni bir bakış açısı getiren bu manzara karşısında, hayatınızla ilgili yeni kararlar bile alırsınız. 
O denli güzel bir manzaranın mutlaka görülmesi gerekir. İğneada’ya giden birinin mutlaka Limanköy’e de uğraması gerekir. Limanköy Milli Parkı’na bir gezi düzenleyip, her adımda yeni keşifler yapabilirsiniz. İğne ada son zamanlarda nükleer santral tehdidiyle yüz yüze kalmıştır. 
Fakat zamanında burada yaşayan insanların baskıları nedeni ile, bu istek geriye çekilse de hala gündemde olan termik santral bu harika doğayı mahvedecek gibi duruyor. Eskiden öğretmenler için kurulan çadır kampları şuan yapılmamaktadır. 
Fakat bir insanlık görevi olarak, eskiden orada yaşamış ve şuan yaşayan insanlar, bir araya gelerek nükleer santral kurulumunun önüne geçerek vefa borçlarını ödemişlerdir. Bozulmayan bir doğa alanını görmek için, vakit kaybetmeden İğneada yollarına düşmek için hala geç kalmış sayılmazsınız.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler