Kaputaş Plajı
23:18

Kaputaş Plajı

Antalya sınırları içerisinde yer alan Kaputaş Plajı Kaş ve Kalkan ilçeleri arasında bulunur. Kaş yolu üzerinden geçerken mola vermek istediğinizde Kaputaş Plajı'nı ziyaret edebilirsiniz.
Kaputaş Plajı’nın kumsalı yok gibidir. Çakıl taşları bol şekilde mevcuttur. Sahili de oldukça dardır. Çevresinde büyük kayalar eşlik eden Kaputaş Plajı’na 2008 yılına Dünya’nın en seksi plajı seçilmiştir. Neye göre seçildiği bilinmese de en büyüleyici plajlardan biri olduğu gerçektir. Uzun merdivenli bir yoldan Kaputaş Plajı’na inebilirsiniz. Plajın el değmemiş olmasının nedeni; 188 basamaktan oluşan merdivenleridir. 
Bu merdivenleri görünce çok şaşırırsınız. Nasıl olurda bu kadar uzun merdiven yolunun altında, böyle bir güzellik olur diye düşünürsünüz. Merdivenlerin başından denize bakınca, gördüğünüz manzara karşısında heyecanlanırsınız. Mavinin her tonunu bir arada görmek, sadece Kaputaş denizine özgüdür. Mavi, turkuaz ve lacivertin tonlarında olan denizine girmek için, o uzun basamakları çok kısa sürede inmeye başlarsınız. 
Denizi oldukça dalgalı olup, sizi her defasında sahile atmak için çabalar. Ayrıca deniz suyu oldukça serindir. Yer altından gelen kaynak suları deniz suyuyla bu noktada karışmaktadır. Her an derinleşen denizine karşı temkinli olmakta fayda vardır. Kaputaş Plajı’na giderken yanınızda şemsiye götürmeniz iyiliğinize olacaktır. Çok sessiz olan bu plajda, bu kadar az insan olmasının sebebi keşfedilmemiş bir güzellik olmasıdır. 
Büyük kayalarının dibinde Güneşten saklanıp, hafif bir öğle uykusuna dalabilirsiniz. Kekik kokuları ile birlikte, denizden gelen dalgalar size ninni söyler adeta. Kaputaş size fotoğraf çekmek içinde güzel görüntüler sunar. Mavinin bu kadar çok tonu içinde fotoğraflayabileceğiniz güzel deniz manzaraları bulabilirsiniz. Bazı zamanlar plajında 10-15 kişilik gezi grupları görmeniz olasıdır. 
Ne zaman giderseniz gidin, bundan daha fazla insan göremezsiniz. Keşfedilmemesi kesinlikle doğallığının korunmasında etkilidir. İnsan elinin değdiği her yer zamanla yapılaşır ve doğallığını kaybeder. Bu durum Kaputaş için geçerli değildir. Sahilinde kafa dinlemek ve size nerede olduğunuzu unutturacak olan Kaputaş’ı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ömrünüzde ilk kez böyle bir deniz göreceğinizi Kaputaş’a ayak basmadan anlayamazsınız.
( 4. fotoğraf Tufan PINAR'a aittir. )

1 yorum :

  1. Şuana kadar hayatımda gördüğüm en muhteşem plaj. İki kayalık arasına saklanmış, birçok kişi tarafından daha keşfedilmemiş yer.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler