Maslak Kasrı
20:12

Maslak Kasrı

İstanbul’un Sarıyer ilçesi sınırları içinde Maslak semtinden Sarıyer tarafına gidiş yönündeki yolun sağ tarafında yer alan Maslak Kasrı, İstanbullular için kahvaltı yapılabilecek dinlenme mekanı olarak öne çıkmaktadır. 
Çadır Köşkü, Mabeyn-i Hümayun,  Kasr-ı Hümayun, Paşalar Dairesi ve limonluk bölümlerinden oluşan Maslak Kasrı’nda Osmanlı padişahı Abdülhamit tuğralarına rastlamak mümkündür. 170 dönüm üzerine kurulu olan çevresi gür ormanlarla kaplı olan Maslak Kasrı, şehrin gürültüsünden izole olmuştur. 
İstanbul’daki iş Dünya’sının merkezlerinden biri olan dev plazaların bulunduğu Maslak’ta bulunan bu tarihi alan, iş stresinden kaçış yer olarak da kullanılmaktadır. İçerisinde çok çeşitli ağaçlara rastlayabileceğiniz yerde uygun fiyat karşılığında brunch keyfi yapabilirsiniz. Maslak Kasrı’na gitmek için özel araçlarınızla Levent’ten Maslak istikametine doğru gittikten sonra Atatürk Oto Sanayi Kavşağı’ndan düz devam edip Parkorman'a gelmeden ilk sağda bulunan yere girmelisiniz. 
Taksim’den Hacıosman’a kadar ilerleyen metroya binerek Atatürk Oto Sanayi durağında inip 50 metre uzaklıktaki Maslak Kasrı’na ulaşmanız mümkün. Bunun yanında Beşiktaş ve Zincirlikuyu Metrobüs durağı yönünden geçen 29D, 25T, 29C numaralı İETT otobüsleriyle yine aynı durakta inerek gidebilirsiniz. 
Çocuklarıyla gelecekler için çocuklarınızın vakit geçirebileceği park aletlerinin de bulunduğu Maslak Kasrı’nda kamelya ve muz ağaçlarına da rastlamak mümkün. Şehrin merkezinde sessiz bir ortamda güzel vakit geçirebileceğiniz Maslak Kasrı, kahvaltı için gidilmesi gereken yerlerden.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler