Yedigöller
22:53

Yedigöller

Bolu iline 42 km uzaklıkta bulunan Yedigöller, doğanın enfes bir sunumudur.
İnsanoğlunun tahribata daha başlamadığı, birçok doğal güzellikleri barındıran Bolu'nun Kuzeyinde yer alan Yedigöller’e adını veren irili ufaklı yedi adet göl bulunmaktadır. Yeşilin her tonunu barındıran Yedigöller kamp alanı için çok uygundur. Kamp yapmayı seven onlarca insan Yedigöller’de kamp yapmanın zevkine varır.
Üzerinde bulunan göllerin isimleri; Deringöl, Büyükgöl, Seringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl, Sazlıgöl'dür. Yedigöller’de kalınacak yerler sınırlıdır. Kamp alanlarının çokluğu, insanların devamlı kamp yaptığı kanısını da doğurmuştur. Aile ile gidildiğinde kalınacak bungalov tarzı evler bulunur. Bu evlerde kalınmak istenildiği takdirde, daha önceden rezervasyon yaptırmak iyi olacaktır.
Fiyatları ise otel fiyatlarıyla eş değerdir denebilir. Özellikle de yaz günleri turist akınına uğrayan Yedigöller, adeta saklı cennetti andırır. Ormanlık alanına bir çok hayvan kazandırılmaya çalışılmaktadır. Yol üzerindeki tabelalardan da bu durum açıkça görülebilir. Ormanlarına geyikler bırakılmış ve geyik popülasyonunun artması amaçlanmıştır.
Yedi göller'de sabah yürüyüşlerinin tadına doyulmaz. Oksijen açısından çok zengin olan yürüyüş parkurlarında; yaşlı, genç herkes sabah yürüyüşüne çıkar. Sonbaharda yeşilin, kırmızının ve sarının tonlarına bürünen Yedigöller fotoğraf çekme merakı olanlara büyük sürprizler yaratır.
Hiç bir telefon operatörünün çekmediği yerde, dış Dünya ile irtibatı kesip kafanızı dinlemek daha kolay olacaktır. Bu durum dinlenmek isteyenlere tam anlamıyla huzurlu bir tatil sağlar. Yolları her daim yapım aşamasında olduğundan, yolların bozukluğuna dikkat edilmelidir. Bir süre bozuk yolda gidilip yorulduktan sonra, eşsiz bir doğa harikasıyla kucaklaşmak çekilen eziyeti fazlasıyla unutturur. Gülen kayalar ve dilek çeşmesi de Yedi göller’de görülecek güzellikler arasında yer alır.
Yemek yönünden pek gelişmiş bir yer olmadığından, çoğu kişi mangal yapar.Milli parkında insanlar günün stresini atarak, göllerin efsanevi hikayelerini anlatırlar. Yedigöller, herkesin gidip bir daha görmek isteyeceği bir cennettir. Anlatılanlar hayal dünyanıza bir kapı daha açtıysa, muhakkak hayalinizi gerçekleştirin.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler