Bolu Gölcük
16:48

Bolu Gölcük

Gölcük, Bolu’ya 13 km uzaklıkta bir doğal görsel şölendir. Ankara’ya 210 ve İstanbul’a 250 km uzaklıkta muhteşem bir göl olan Gölcük’ün çevresinde konaklayacak yer olmadığı için, gelen turistler genelde piknik ve dinlenme amaçlı ziyaret ederler. 
Gölcük’ün sahip olduğu güzel manzarası ile birlikte göl kenarında yer alan büyük bir malikane görürsünüz. Burası Orman Bakanlığı’nın konuk evidir. Yan tarafında kır gazinosu bulunmaktadır. Bu muhteşem malikane Gölcük resimlerine ayrı bir güzellik katar. 
Çevresinde bol miktarda çam ağaçları bulunan Gölcük, bol oksijen miktarı ile adeta başınızı döndürür. Bu görsel şölene eşlik ederken kendinizi bir masalın içinde hissedersiniz. Gölet kıyısında yürüyüş yaparak, yemyeşil ağaçların ve huzurlu bir mekanın tadını çıkarırsınız. Ayrıca Gölcük Gölü’nde kayık kiralayarak gölette gezinti yapabilirsiniz. 
Senenin bazı aylarında burada balık tutmak serbesttir. Balık tutmaya meraklı kişiler bu aylarda göle gelerek stres atmaya çalışırlar. Gölcük Gölü’nün çevresinde bolca piknik alanı bulunur. Mangal yapıldıktan sonra uzun yürüyüşler yapılarak, temiz hava ciğerlere doldurulur. Görselliğinin bu denli güzel olmasının yanında, Abant Gölü’nden daha küçüktür. Ama kesinlikle temiz havası ve huzurlu ortamı ile hiçbir göletle yarıştırılamaz. Milli park ilan edilmesinin sebebi de buradan kaynaklanır. 
Göl çevresine araba park edilmez. Adeta korumaya alınmıştır. Egzoz gazı gibi havaya zararlı hiçbir etken yoktur. Bu durum bol şekilde temiz hava almanızı sağlar. Fotoğrafçıların her sene büyük ölçüde ziyaret ettikleri Gölcük, kış mevsiminde inanılmaz manzaralar sergiler. 
Ağaçların üzerindeki beyaz örtü masalsı bir manzaradır. Nisan ve mayıs aylarında yeşil renginin çeşitli kombinasyonları bir araya gelir. Dağın eteklerine kurulan ve çevresinde ormanlık bir alan bulunduran Gölcük, ölmeden önce görülmesi gerekilen yerlere muhakkak eklenmelidir. Sakinlik ve huzurun adresi olan Gölcük, kısa tatil zevkiniz için çok doyurucu olacaktır.

1 yorum :

  1. Televizyonda görmüştüm burayı, gerçekten hayran kaldım. Mükemmel ötesi bir doğa harikası :)

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler