Ağlayan Kaya Plajı
20:51

Ağlayan Kaya Plajı

Ağlayan Kaya Plajı, İstanbul’un Şile ilçesinde bulunur. İstanbul’dan günü birlik tatil yapmak isteyen herkes için Ağlayan Kaya Plajı’na ulaşmak son derece kolaydır. 
Kadıköy’den ulaşım araçları ile birlikte Ağlayankaya Plajı’na gidebilirsiniz. Ağlayankaya Plajı gelişmiş ve oldukça turist toplayan bir plajdır. Denizi dalgalı olduğu için devamlı cankurtaranlar bulunur. Bu cankurtaranlar daha ileriye açılmanızı engeller. Sizde rahat bir şekilde denize girersiniz. Ağlayan Kaya Plajı’nda yiyecek ve içecek ihtiyacınızı; çok kolay bir şekilde sağlayabilirsiniz. 
Plajda zevkinize göre doyabileceğiniz alanlar mevcuttur. Dışarıdan yiyecek ve içecek sokmak yasaktır. Şezlong ve şemsiye ücretlidir. Mavi bayrağa sahip olan Ağlayan Kaya Plajı, gençler tarafından daha çok tercih edilir. Sahilinde birçok aktivite yapabilirsiniz. Mavi bayraklı olması nedeni ile de turist sayısı fazladır. Ağlayan Kaya Plajı’nın efsanesi, ağlayan kayalarıdır. Bu yüzden bu ismi almıştır. Daha önce hiç gitmemiş insanlar, önce öyküsünü dinleyerek Ağlayankaya plajını ziyaret ederler. 
Ağlayan Kaya Plajı yazları çok kalabalık olur. Özelliklede hafta sonlarında yerli günübirlikçi turist akını yaşanır. Ağlayan Kaya Plajı’nda hafta içi bile yoğunluk görülebilir. Bu yüzden hafta içi kaçamakları için bile uygun olmayabilir. Dilerseniz sahilinde kitap okuyup, güneşlenebilirsiniz. Ve güneş batarken, bütün dertlerinizden arınmış bir şekilde, akşam yürüyüşünüzü yapabilirsiniz. Ağlayankaya Plajı, İstanbul dışından da son zamanlarda oldukça fazla turist almaya başlamıştır. 
Adının duyulması sebebi ile yurt dışı turistlerinde gözdesi haline gelmiştir. Sahili temiz ve güvenlik açısından çok iyi olduğu için İstanbul’lu halkın çok sevdiği bir tatil yeridir. Şile’nin adını daha ileriye taşıyan değişik plajları da vardır. Fakat öncelikle Ağlayan Kaya Plajı’nı görmenizi ve burada dinlenip gönlünüzce eğlenmenizi tavsiye ederiz.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler