Kireçburnu
12:03

Kireçburnu


İstanbul’un Sarıyer ilçesinde sahil kenarında bir semt olan Kireçburnu, son zamanlarda dizi ve filmlerin burada çekilmesi sebebiyle ünlenmiştir. Leyla ile Mecnun dizisinin çekildiği yer olan Kireçburnu, Tarabya’nın Kuzeyinde yer almaktadır.
Çevresinde oturan insanların sahilde spor yapma amacıyla geçtikleri yerde birçok cafe ve restaurant bulunmaktadır. İstanbul boğazı ve Karadeniz'i aynı anda görebileceğiniz bir manzaraya sahip olan yer, yapılan 3. Köprü’yü de tam cepheden görecektir. Küçük bir balıkçı teknelerinin barındığı balıkçı barınağı bulunan, balıkçı sahil kasabasını andıran Kireçburnu’nda bulunan özel lüks restoranlara teknelerle birlikte birçok yabancı turist de akın etmektedir.
İstanbul Boğazı kenarında koşu yapanlar ve balık tutmak isteyenlerin çokça uğradığı Kireçburnu’na gitmek için Avrupa Yakası Boğaz kenarı sahil yolunu İstinye ve Tarabya istikametinde devam etmelisiniz. Yüksek tepelerin altına sığınmış bir semt görüntüsü veren Kireçburnu, İstanbul’un fethi sırasında inşa edilen Rumeli Hisarı’da kullanılan kireç buradaki kireç ocaklarından çıkarılmıştır.
Zengin ve lüks balıkçı lokantalarıyla bilinen hemen önünde balık tutulabilen İstanbul’un güzide semti Tarihi Kireçburnu Fırını’yla da tanınmaktadır. Son zamanlarda medyatik olan Kireçburnu’na dizi setlerini görmek üzere gelen set turistleri de uğramaktadır. İstanbul’un bu nezih semti sizlere güzel bir gün geçirecektir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler