Riva Plajı
22:32

Riva Plajı

Riva Plajı, İstanbul’a bağlı bir tatil beldesi olan Riva’da bulunup yaz aylarında serinlemek için tercih edilen yerdir. 
Giriş ücretinin 5 lira olduğu plajda, 5 lira daha ödeyerek şezlong, 7,5 liraya da şemsiye kiralayabilirsiniz. Riva’ya ulaşmak İstanbul’dan son derece kolaydır. Beykoz’dan kalkan 137 numaralı otobüslerle Riva’ya ulaşabilirsiniz. Aynı yerden minibüsler de geçmektedir. Riva Plajı, Riva Köyü’nün gözbebeğidir. Sahili çok canlıdır. Aynı zamanda Riva Köyü sahili çok temizdir. Birçok insana yaz tatillerinde güzel bir dinlenme ortamı sağlar. 
Riva Plajı temiz olması ile birlikte, pek çok sağlık çalışanı yönünden de gelişmiştir. Sahilde başınıza bir şey geldiğinde, size yardım edebilecek sağlık görevlileri her daim hazır bulunur. Riva Plajı’nda denize girerken dikkatli olmalısınız. Karadeniz’e kıyısı olduğu için, dalgalar genellikle hırçındır. Bu yüzden cankurtaran bulunur. Her daim insan kalabalığı bulunduğu için, yemek konusunda da sizi, oldukça memnun edecek yerleri bulunur. Riva Plajı’na gelen tatilcilerin çoğu İstanbullu halktan oluşmaktadır. 
İstanbul’a yakın olması sebebiyle hafta sonları çok kalabalık olur. Riva Plajı’nın tadını çıkarmak isteyenler yaz başlamadan ziyaret etmelidirler. Özelliklede Mayıs aylarında daha tenha olur. Riva Plajı’nın güzelliğini tatilciler akın etmeden mayıs ayında çıkarabilirsiniz. Riva plajı her daim kalabalık olduğu için duş alınacak yerler ve halka açık tuvaletle bulunur. 
Doğal güzellik ve denizin temizliği bakımından girebileceğiniz en güzel plaj olabilecek Riva Plajı, yoğun ilgi, kalabalık ve kötü işletme sebebiyle gidenleri bazen çileden çıkarabilir. İstanbulluların yazın denize girmek için kısıtlı seçenekleri olması sebebiyle her yer kalabalıktır. Plajın uzunluğu biraz kısa olsa da genişliği çokçadır. Kendinizi çölde yürüyor hissinde bulabilirsiniz. Riva Plajı’nda gençler bir araya gelerek plaj voleybolu gibi oyunlar oynarlar. 
Daha çok genç kesim tarafından ziyaret edilir. Bu yüzden her daim cıvıl cıvıl ve rengarenk bir güzelliğe sahiptir. Riva Plajı’nın çok kalabalık olduğu aylar temmuz ve ağustos aylarıdır. Riva Plajı’nın yüzünü daha değişik aylarda görmek için Mayıs ve Eylül aylarını tercih edebilirsiniz.

3 yorum :

  1. gerçekten çok güzel bi yer sadeece yüzmek için değil gezmek içinde harika biryer ve doğası çok güzel en güzelide suyu çok temiz yosun vs yok denecek kadar az ve ailenizle de gidebilirsiniz

    YanıtlaSil
  2. Tam gezilmesi gereken bir yer. bize tanıttığınız için saolun.

    YanıtlaSil
  3. Plajda çadır kurmak serbest mi her sene gittiğim bir plaj ama çadır kurulup kurulmadığna hiç dikkat etmedim

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler