Tuzla Plajı
11:49

Tuzla Plajı

Tuzla Plajı, İstanbul’un Anadolu Yakası’ndaki civar yerleşim yerlerinde ikamet eden İstanbulluların yaz aylarında serinlemek ve denize girmek için tercih ettikleri az sayıdaki mekanlardan biridir.
2010 yılında belediye tarafından halkın kullanımına açılan Tuzla Halk Plajı’na girişler ücretsizdir. Bundan dolayı ve çevresinde böyle yer bulmanın pek zor olduğu durumdan olsa gerek her gün tıklım tıklım dolu olan Tuzla Plajı’nda soyunma kabini, duş ve wc de bulunmaktadır. Her daim yoğun ilgi gören Tuzla Plajı’nın kumları kamyonlarla getirilerek doldurulmuştur. Can kurtaranların can güvenliğiniz için görev yaptığı yere dışarıdan yiyecek ve içecek getirebildiğiniz gibi, içeriden de satın alabileceğiniz büfeler bulunmaktadır. 
Denizi girişte sığdır. Çocuklarınız güvenli bir şekilde yüzebilir. Tuzla Plajı’nda yapay yüzen iskeleler de bulunmaktadır. Bu iskelelerden denize de atlayabiliriniz. İstanbul’un çoğu plajında olduğu gibi burada da göz tacizi yapabilecek insanların varlığı yok denemez. Çevresinde alternatif yer azlığı sebebiyle çok daha uzakta olan Ağva Plajı’nı tercih etmek yerine zaruri de olsa gidilen Tuzla Plajı ücretli olup daha seçkin kişilerin buraya girmesi sağlandığında daha güzel bir yer olacağı aşikar. 
Tuzla Plajı’na gitmek için Pendik’ten kalkan Tuzla minibüslerine binip son durakta inebilirsiniz. İETT araçlarıyla gitmek isteyenler ise, Kadıköy’den kalkan 130, Bostancı’dan 133T ve benzeri otobüslerle de gidebilirler. Tuzla Plajı, her ne kadar insan akınına uğrasa da çevresinde gidilecek yer azlığı olması sebebiyle tercih edilecek yer olarak görünüyor.

1 yorum :

  1. Ne demek ücretli olsun ve seçkin insan gelsin böyle bir insan vandalligi olamaz kınıyorum Sizi

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler