Akçay
19:53

Akçay

Akçay, Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı bir tatil beldesidir. Tertemiz havası tatilcilerin tercih sebeplerinden biri olmuştur. Ayrıca Akçay’ın en önemli özelliği, denizinin soğuk olmasıdır. 
Oksijen açısından çok bol bir tatil yöresidir. % 21.3 civarında oksijen oranına sahiptir. Tatilcileri genelde emekli öğretmenlerden oluşur. Fakat yaz aylarında bambaşka bir havaya bürünür. İnsanlar çay bahçelerinde oturup denize karşı çaylarını yudumlar. Çay bahçelerinde bir süre oturduktan sonra, akşamları kordon boyunca yürüyüp, dondurma yiyebilirsiniz. Gençler için diskoları da bulunmaktadır. 
İnsanlar canları eğlence içerikli aktiviteler istediğinde lunaparkında doyasıya eğlenebilirler. Akçay halkı genellikle pansiyon işletmeciliği yapar. Akçay’da zeytin yetiştirmeciliği oldukça meşhurdur. Zeytinyağı elde edilen zeytinlerle adını duyurmuştur. Akçay’da dikkat çeken bir tarafta bol miktarda korsan kitapçı bulunmasıdır. Büyük şehirlerde bulamadığınız kitapları, Akçay da bulup sevinebilirsiniz. İhtiyacınız olan şeyleri karşılayabilecek birçok satıcı bulunur. Sarıkız heykelinin yanında güzel fotoğraflar çekerek, tatil hatıraları yaratabilirsiniz. 
Denizi soğuk olduğu için, daha dinç ve zinde güne başlamanızı sağlar. Kış aylarında son derece sessiz bir yapıya bürünür. Yaz aylarının kalabalığına inat, kışın sakin olması ile bazı insanların dikkatini çeker. Akçay’da kış aylarında tadını çıkarmak isteyen insanlar için güzel bir stres atma yeridir. Akçay’ın tatilcilerinin yanı sıra yerleşik halkı genelde birbirini tanır. 
Bir tatil yeri olması dolayısı ile emekli insanlar buraya yerleşmişlerdir. İnsanları son derece samimi ve sıcaktır. Tekne turları da yapılması gerekilen aktivitelerden biridir. Tekne turları ile Ayvalık, Cunda ve Assos’u gezerek güzel yerler keşfedebilirsiniz. Hediyelik eşya almak isterseniz çok sayıda alternatif bulunur. Küllükler, tepsiler ve sarıkıza ait el işi ürünler satılmaktadır. Zeytinyağı meşhur olduğundan, zeytinyağı sabunları da oldukça dikkat çekicidir. Son zamanlarda gittikçe kalabalıklaşan Akçay, bahar aylarında daha sakin yapıdadır. Görmek isteyenler için bahar ayları daha iyi bir alternatiftir.

1 yorum :

Gezilecek Yerler