Dikili
10:14

Dikili

Dikili, İzmir’in küçük bir tatil beldesidir. İlçe olduğu için uygun fiyatlı tatil arayanların uğrak yeridir. Tatilcileri daha çok İzmir’in ilçelerinden gelen insanlardan oluşur. 
İzmir’den hususi arabanızla 1,5 saatte Dikili‘de olabilirsiniz. Dikili ilk gelindiğinde size çok normal bir yer gelebilir. Fakat Dikili’de kaldığınız süre içinde, orayı kendi memleketiniz gibi benimsersiniz. Her sene yapılan barış festivalleri ile değişik sanatçılar görme imkanı da sağlar. Denizi biraz soğuk fakat tam girilebilecek kıvamdadır. Mavinin en güzel tonunu sergiler Dikili. Tepeden denizine baktığınızda, masmavi bir deniz görürsünüz. 
Güneş batımını en güzel bu tepelerden izleyebilirsiniz. Havadaki kırmızılık uzun bir süre kaybolmaz. Gerçekten Dikili’den neden kopmak istemediğinizi bir kez daha anlarsınız. Akşamları canınız sıkıldığında, sahildeki çay bahçelerinde oturabilirsiniz. Çekirdek çitleyip, meşhur Roma dondurmacısından dondurma alarak, yol boyunca yiyebilirsiniz. 
Sahili çok uzun ve mavi bayraklıdır. Oldukça temiz olduğu için mavi bayrak almaya hak kazanmıştır. Geceleri takılmak için birçok cafe bar bulunur. Canlı müzik çalan yerlerde hoş sohbetler yapabilirsiniz. Gündüzü ayrı gecesi ayrı güzeldir. Dikili’nin emekliler beldesi olduğu bilinir. Çoğu insan buraya yerleşmek için can atar. Evleri genelde tek katlı ve bahçelidir. Bahçelerinde çiçekler ve çeşitli ağaçlar bulunur. Yeşillik bakımından da oldukça zengindir. Yaz tatillerinde buradan kurtulmaya çalışan kişiler, seneye hasretle özlemeye başlarlar Dikiliyi. 
Bir giden mutlaka bir kere daha gitmek ister söylentisi vardır. Ayrıca Mayıs ayında kısa film festivalleri yapılır. Dikili’nin adı bu etkinliklerle de bol miktarda duyulur. Hem turistik hem de sanatsal yönden birçok aktivite yapmak mümkündür. Dikili’nin gizemli çekiciliği içinde kendinizi kaybedersiniz. Görmek isteyenlerin gidip, bu güzelliğin her anına tanıklık etmeleri tavsiye edilir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler