Foça
20:28

Foça

Foça, İzmir’in ilçesi olup, kendi yapısını hala bozmamış turizm merkezlerinden biridir. Antik dönemde iyonlar tarafından bir yerleşim yeri olduğu tespit edilmiştir. 
Eskiden kıyılarında fok balıklarının bulunması nedeni ile ismi fokai idi. Daha sonra dil değiştirerek Foça adını aldı. Foça kendi güzelliklerini hala içinde yaşayan bir beldedir. Sit alanı olması nedeni ile yapısında değişiklik yoktur. İzmir’den kendi arabanızla uzaklığı 1 saattir. Fakat ilçe arabalarıyla buraya ulaşmak isterseniz, yaklaşık 2 saat bir yolculuk sizi bekliyor demektir. 
Yeni Foça’da gezinirken birçok Rum evine rastlarsınız. Arnavut kaldırımlarında yürümek sizi değişik alemlere götürür. En çok sakızlı dondurması ve dibek kahvesi meşhurdur. Sahilinde birbirinden sevimli kafeleri vardır. En çok balığının seversiniz Foça’nın. Yaşayan halk balıkçılıkla uğraştığı için, balığın her çeşidini tatmak mümkündür. 
İlçe içinde bulunan yel değirmenlerini gezip, daha sonrada şeytan hamamını ziyaret edebilirsiniz. Denizi oldukça soğukve tuzludur. Denize girmek için çok sıcak olan Ağustos ayını tercih etmeniz gerekir. Foça’da her sene rock festivalleri düzenlenir. Ufak bir ilçe olan Foça’ya oldukça turist gelmesini sağlar. 
Yapılan festivaller sayesinde Foça’nın adı oldukça fazla duyulur ve turizm yönünden daha fazla kalkınır. Foça’da kalacak yer bulmak sorun olmaz. Ufak pansiyonlarda, herkese uygun fiyatta konaklama yapmak mümkündür. Sahilindeki balıkçılarda ekmek arası balık yaptırıp, denize karşı yemek ve uzun bir yürüyüş yapmak, yeniden doğmanızı sağlar. 
Güneş’in batışını bu manzaraya karşı izleyebilirsiniz. Rivayete göre Foça’da Karataş adında bir taş bulunur. Yanlışlıkla dahi olsa bu taşa basan kişi, Foça’ya tekrar gelir. Bu denli cennet köşesi olan bir yere dönmek, bu taşa basılmasa dahi kesin gibi gözüküyor.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler