Kuşadası
19:22

Kuşadası

Kuşadası, Aydın iline bağlı bir ilçedir. Daha önce İzmir’e bağlı olması nedeni ile, birçok kişi tarafından hala İzmir’e bağlı olduğu sanılır. Kuşadası, Aydın iline yaklaşık 70 km uzaklıktadır. 
Kuşadası, 10 sene öncesine kadar, tek katlı evlerin bulunduğu ve yemyeşil alanlarının çokluğu ile göze batan bir tatil yöresiydi. Şuan kentleşme ve yapılaşma, Kuşadası’nın çehresini oldukça değiştirmiş. Yabancı turistlerin gelip yerleşerek, bölgeye hakim olması, adeta yabancı bir ülkeye tatile gitmişsiniz izlenimini doğurur. Kuşadası’nın gelişmesi ile birlikte birçok çarşısı vardır. 
Çarşısında dilediğiniz kadar çeşitli ürünlere ulaşabilirsiniz. Denizi son derece duru olan Kuşadası‘nda, kadınlar plajı bulunur. Kadınlar Plajı’nda gönlünüzce eğlenebilir, güneşlenirken kitabınızı okuyabilirsiniz. Denizi tuzlu bir yapıdadır. Kuşadası zamanında Osmanlı ve Selçuklular’a da ev sahipliği yapmış, çok güzel bir liman kentidir. 
Milli parkı da mutlaka ziyaret edilmelidir. Çarpık kentleşme ile birlikte, Kuşadası’nın tadını çıkarmak isteyen insanlar, Eylül ayında ziyaret etmeye başladılar. Yaz mevsiminde oldukça fazla turist akınına uğrar. Aşıklar tepesinden Güneş’in batışını seyretmek çok zevklidir. Kuşadası’ndan kopmamanız için birçok sebep bulabilirsiniz. Kentleşmeye hızla devam etmesi bile sizi asla korkutmaz. 
Kuşadası’nın aqua parkları meşhurdur. Hayatınızda görebileceğiniz en güzel aqua parkları Kuşadası’nda deneyebilirsiniz. Gece eğlenmek istediğinizde, Kuşadası size çok güzel tercihler sunar. Barlar sokağı çok meşhurdur. Eğlence tarzınıza göre, değişik alternatifler bulabilirsiniz. Kalabalıktan hoşlanmayan insanlar, arkadaş gruplarıyla birlikte limanda oturup, içkilerini yudumlar. Gece ve gündüz görülebilecek, ayrı güzellikleri olan Kuşadası, tatil anlayışınızın çoğunu karşılar niteliktedir. Fakat kalabalıktan çok hoşlanmayan insanlar için, Mayıs ve Eylül ayları tercih edilmelidir. 
Kendinize dair birçok yer keşfedip, mutlu ayrılabileceğiniz nadir güzellikleri barındıran Kuşadası’nı görmeden bu güzelliği tanımlayamazsınız. Yapılan haberlere ve kentleşmeye rağmen, ufakta olsa huzur dolacağınız tatil beldelerinin başında gelir.

1 yorum :

  1. Merhabalar,

    Hiç görmediğimiz ve sadece bahsedildiği kadarıyla hayal ettiğimiz cennetin fragmanı buralardır diyorum.

    Paylaşımınız için teşekkürler. Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler