Alanya Kalesi
20:57

Alanya Kalesi

Alanya Kalesi, Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan Türkiye’nin önemli simgelerinden biridir. Alanya Kalesi’ne çıkarken oldukça zor ve engebeli yollar bulunur. 
Yolları virajlı yapıdadır. Alanya Kalesi’ne ulaşım minibüslerle sağlanır. Minibüsler her saat başında Alanya Kalesi’ne giderler. Kale birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. İlk önce Bizanslılar tarafından yapılmıştır. Daha sonra Selçuklular’ın eline geçtiğinde, Alaaddin Keykubat, Alanya Kalesi’ne baştan inşa ettirerek, şimdiki durumuna ulaşmasını sağlamıştır. 83 kule ve 140 burcu bulunur. Alanya Kalesi’nde su sarnıçları da bulunur. 
Hatta bazıları günümüzde de kullanılmaktadır. Sarnıçların sayısı 400 kadardır. 50’ye yakını hala kullanılır. Alanya Kalesi’ne çıktığınızda sizi inanılmaz bir manzara karşılar. Denizi seyretmek ve tarihi kale içinde bulunmak çok güzel bir duygudur. Alanya Kalesi’ne çıkan herkes denize taş atmaya çalışır. 
Adam atacağı denilen yerden, ziyarete gelen insanlar denize taş atmaya çalışırlar. Zamanında Bizans dönemindeyken, mahkumlara taş verilip, denize atamazlarsa, idam edilecekleri söylenirmiş. Mahkumlar denize taşı atamazlarsa buradan aşağı atılarak ölüm cezasına çarptırılırmış. 
Ziyarete gelen insanlarda dileklerinin kabul olup olmayacağını öğrenmek için aynı şeyi yapmaya çalışırlar. Alanya Kalesi’nden denize bakıldığında; mavi ve yeşilin her tonu görülür. Bu doyumsuz manzara eşliğinde güzel fotoğraflar çekmek çok zevklidir. Değişik fotoğraflar çekerek tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz. Alanya Kalesi’nin kenarlarında restoran ve cafeler bulunur. Bu cafelerde oturup kahve içerek, güzel bir gün geçirebilirsiniz. 
Alanya Kalesi’nde bazı kısımlar ziyaretçilere kapatılmıştır. Fakat önemli olan o kaleye çıkıp manzarayı seyredebilmektir. Müze kartı ile de Alanya Kalesi ziyaret edilebilir. Girişi ücretlidir. Alanya Kalesi’nden merkeze inerken, gene minibüsler aracılığı ile yolculuğunuzu sonlandırabilirsiniz. Akşamları da değişik güzellikler sergileyen Alanya kalesi; gün batımında da görülmeye değerdir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler