Kalem Adası
19:15

Kalem Adası


Kalem Adası; İzmir’in Dikili ilçesine bağlı olan ülkemizde görülmesi gereken muhteşem adalardan biridir. Bademli köyünde bulunur. Kalem Adası son derece tenhadır.
Bunun nedeni adının fazla şekilde duyulmamış olmasıdır. Bu yüzden görülmeye değer harika bir yapısı vardır. Denizi mavi bayraklı ve çok temizdir. Kalem Adası iki kısımdan oluşur. Bir kısmı bademli köyüne bakan kısmı, diğer tarafı da garip adalarına bakan kısımdır. Dikili sahiline oldukça yakındır. Bu yüzden Dikili’den gelen insanlar çok kolay ulaşırlar. Kalem Adası’nda konaklayabileceğiniz tek bir otel bulunur.

Otel fiyatları pahalıdır. Tek otel olması nedeni ile; fiyatlar yükselmiştir. Fakat verdiğiniz paraya değecek bir yapısı vardır. Otel son derece konforlu olduğu için; vereceğiniz paranın; her kuruşu buna değer. Kalem Adası; adeta Maldivleri andırır. Keşfedilmemiş ve el değmemiş yerlerine ulaşmanız mümkündür. Bademli köyünde bulunan iki adadan biri Kalem Adası'dır. Fakat Kalem Adası diğerine göre tatil için daha elverişlidir. Kalem Adası’na genelde ünlü kişiler gelir. Geldikleri özel yatları ile birlikte burada tatil yaparlar.
Kimsenin çok fazla adını bilmemesi nedeni ile sessiz ve huzurlu tatil amacında olanlar burayı tercih ederler. Kalem Adası’nda tatilciler için; dalış kursları da verilmektedir.

Kalem Adası görsel güzellik açısından sizi tatmin ederken aynı zamanda dalış faaliyetleri için güzel bir seçimdir.
Kalem Adası’na çevre ilçelerden ulaşmak isteyenler en fazla 40 dakika içinde tekne ile birlikte Kalem Adası’na ulaşabilirler. Kalem Adası’nın denizi çok temiz olduğu için; size mavinin her tonunu sunar. Görebileceğiniz renkler sizi adeta büyüler. Adeta yeni keşfedilmiş bir yer izlenimini verir. Denizi soğuk değildir. Bu yüzden denizine girerken oldukça rahat edersiniz. Denizi fazla derin olmadığı için; tatilciler tarafından daha çok tercih edilir. Durgun olan denizi yüzmek için çok idealdir. Kalem Adası ziyaretinizde; o güzel denizinin tadını çıkarmadan sakın dönmeyin.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler