Ankara Kalesi
10:52

Ankara Kalesi

 
Ankara Kalesi, Ankara’nın Altındağ ilçesinde Ankara şehrine tepeden bakan tarihi yapıdır. Ankara’ya yolu düşen herkes bu kaleyi ziyaret etmek ister. Yapılışının 600’lü yıllara denk geldiği bilinmektedir. 
Bizanslılar tarafından ilk kez temellerinin atıldığı rivayetler arasındadır. Ankara Kalesi’nin manzarası muhteşemdir. Aşağıya bakıldığında, Ankara’nın her halini tepeden görme fırsatınız olur. Ankara Kalesi’ne çıkarken çeşitli eşyalar alabileceğiniz, antika eşyaları görebileceğiniz yerler bulunur. Karnınız acıktığında ve soğuk bir şeyler içmek istediğinizde, kalenin yan taraflarında bulunan yerlerde ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.
Ankara Kalesi zamanında pek çok savaş için savunma yeri olmuştur. Zamanla bazı yerleri aşınmış ve her dönemde kullananlar tarafından tekrar inşa edilmiştir. En son hali şimdi gidip göreceğiniz halidir. Ankara Kalesi’nin çevresi pek tekin değildir. Birkaç cinayet olayı nedeniyle bir bölümü kapatılmıştır. Akşamları saat 18:00’dan sonra da ziyarete güvenlik amacıyla kapatılmaktadır.
Turist rehberleri eşliği ile de Ankara Kalesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Ankara Kalesi’nin duvarlarında, Bizans ve Romalı’lardan kalma resimler ve yazılar bulunur. Daha çok ziyaret eden kesim Japon turistlerdir. Resim çekmeye çok meraklı olduklarından bu fırsatı kaçırmazlar. Ankara Kalesi’ne gün batımına yakın çıkılırsa, Ankara seyrine doyum olmaz. Bu muhteşem Ankara manzarasında Anıtkabir, Kocatepe Camii, Atakule baş roldedir. 
Bir fotoğraf makinesi ile sizde bu anı ölümsüzleştirebilirsiniz. Ankara Kalesi’ne çıkarken dapdar sokaklardan geçersiniz. Sokaklarda top oynayan çocuklar ve eski satıcalar dikkatinizi çeker. Bu kareler tamda fotoğraf çekmek için bir araya gelmiştir. Bu yüzden her sene pek çok turist tarafından ziyarete uğrar. Ankara Kalesi’nin çevresindeki evler çok eskidir. Sit alanı olduğu için yıkılmaları uygun görülmemiştir.

Bu tarihi doku içerisinde insanlar ticaret yaparak geçimlerini sağlamaya çalışırlar. Ankara Kalesi'ne gittiğinizde çevrenizi çocuklar sarar. Size Ankara kalesi ile ilgili bilgi vermeye çalışırlar. Ankara Kalesi’nin atmosferine çoktan onlarda kapılmışlardır. Onların dili döndükçe anlattıkları şeylere tebessüm ederek, Ankara Kalesi’nin tadını çıkarmaya bakarsınız. Bu tarihi doku bir an önce görülmeli ve tarihe tanıklık eden yapıları mutlaka tanımalısınız.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler