Damlataş Mağarası
23:42

Damlataş Mağarası



Damlataş Mağarası, Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunur. Damlataş Mağarası, Kleopatra Plajı’na çok yakındır. Bu yüzden ziyaretçileri de çok yoğundur. 
 Damlataş Mağarası giriş ücreti büyükler için3,5 liradır.. İçerisinde büyük sarkıtlar bulunur. Bu sarkıtlar çok eski zamanlardan beri oluşmaya devam etmektedir. Damlataş Mağarası'nın içindeki nem oranı çok yüksektir. Yaklaşık olarak %98 oranında nem barındırır. Astımlı hastalara iyi geldiği herkes tarafından denenerek öğrenilmiştir. Bu yüzden astım hastaları buraya tedaviye gelirler. Normal insanların nefes alması daha zordur. 
 Damlataş Mağarası 1948 yılında insanlar tarafından keşfedilmiştir. İçerisindeki sıcaklık devamlı sabit seyreder. Bu sıcaklık oranı da 22 derecedir. Damlataş Mağarası’nın içinde, küçük göletler oluşmuştur. Damlataş Mağarası'nı gezerken bu küçük su birikintilerine dikkat etmelisiniz. Damlataş Mağarası’nda astımlı hastalar tedavi edilirken; doktor önerisi ile buraya bedava girebilirler. 
Damlataş Mağarası devamlı tavan kısmından damla şeklinde su akıtır ve mağara adını buradan almıştır. Yaklaşık olarak 4-5 ay süre ile damlama görülür. Damlataş Mağarası içeride bulunan dikitler nedeni ile çok dikkat çekici oluşumlar meydana getirmiştir. Turistlerin dikkatini çeken de bu dikitlerdir.
Damlataş Mağarası’na kalple ilgili hastalıkları olanların girmesi sakıncalıdır. Çünkü normal bir insanın bile içeride nefes alıp vermesi çok zordur. Bu durumda; herkesin çok uzun zaman diliminde kalabileceği bir yer değildir. Fakat doğal güzellik açısından ve tarihinin çok eski olmasından dolayı kesinlikle görülmelidir. Alanya’nın adı bu mağara ile daha çok duyulmuştur.

Çok eski bir mağara olduğu için; yerli turistlerin olduğu kadar yabancı turistlerinde dikkatini çekmiştir. Kendiniz için değişik bir deneyim yaşamak isterseniz, Damlataş Mağarası’nı ziyaret etmek ilk yapılacak işiniz olsun.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler