Kelebekler Vadisi
12:23

Kelebekler Vadisi


Kelebekler Vadisi, Muğla’nın Fethiye ilçesinin Ölüdeniz kısmında bulunur. Baba dağı eteklerince uzanır. Ölüdeniz’den buraya ulaşmak isteyen insanlar, tekne yolculuğu ile yarım saat içinde Kelebekler Vadisi’nde olabilirler.
Kelebekler Vadisi; cennet gibi yapısı ile çok güzel bir yerdir. Adını kaplan kelebeğinden almıştır. Nisan ve Mayıs aylarında pek çok kelebeği bir arada görebilirsiniz. Kelebek çeşitleri yaklaşık olarak 80 adettir. Kelebekler Vadisi’nde bunlar haricinde şelale de bulunur. Şelalenin bulunduğu yerde denize girmek oldukça zordur. Çünkü suyu çok soğuktur. Şelalenin suyu da içilebilir güzelliktedir. Kelebekler Vadisi’nde konaklamak isteyen insanlar için; ağaç evler, çadırlar ve çardaklar yapılmıştır. 
Kelebekler Vadisi görüldüğü gibi doğal yaşamın sürdüğü bir yerdir. Otel gibi işletmeler bulunmaz. İstediğinizde ufak bir işletmesinde içkinizi içebilir, Kelebekler Vadisi’nin güzelliklerine kapılabilirsiniz. Çadırlarda kalmak çok zevklidir. Arkadaş gruplarıyla gelen insanlar çadırlarda kalırlar. Arkadaşlığın daha fazla pekiştiği tatiller, mutlu bir anı bırakır. Kelebekler Vadisi’nin samimi ortamı, hatıralarınızı da mutlu kılar. Kelebekler Vadisi’nde birçok bitki bulunur. 
Bu bitkiler oranın büyüsüne yakışacak şekilde güzel kokar. Gördüğünüz kuşlar, kelebekler ve muhteşem doğa cennette olduğunuzu hissettirir. Kelebekler Vadisi’ne araba girmez. Çok güzel olan bu olay; orada yapılaşmanın olmamasını sağlar. İnsanlar ulaşabildikleri yerleri, kirletirler ve yapay bir hale sokarlar. 
Kelebekler Vadisi’nin bu kadar temiz ve nitelikli olmasının nedeni, insan elinin değmemiş olmasıdır. Denizinin muhteşem güzellikte olmasının, turist ziyaretlerine etkisi büyüktür. Balıkları çok rahat bir şekilde görürsünüz. Adeta bir akvaryum havası vardır. Kelebekler Vadisi yeşilliğin ve maviliğin bir araya geldiği doğal bir cennet köşesidir. Bu cennet köşesinde insanlar; huzurlu bir tatil yapmak için, dinlenip doğanın tadını çıkarırlar.

2 yorum :

  1. çok güzelllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

    YanıtlaSil
  2. ay ne kadar güzellllllllllllllllllll :)

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler