Kuğulu Park
10:16

Kuğulu Park

Kuğulu Park, Ankara’nın Çankaya semtinde bulunur. Tunalı Hilmi Caddesi’yle kesişen Kuğulu Park adını, içinde bulundurduğu kuğularından alır. Kuğulu Park’ın kendine özgü bir yapısı vardır. 
Küçük bir park olmasına rağmen özelliklede Ankaralılar, Kuğulu Parkı çok severler. İçinde bir havuz ve bu havuz içinde kuğular bulunur. Kuğulara eşlik eden ördeklerde havuz içinde yüzerler. Son zamanlarda siyah kuğularında eklenmesiyle; park güzelliğini perçinlemiştir. İnsanlar hafta sonunda burayı insanlar daha fazla ziyaret ederler. 
Herkes aldığı simitlerden kopararak kuğuları besler. Parkın içinde rahatlıkla oturabileceğiniz banklar ve yeşillik alanlar bulunur. Bu alanlarda istediğiniz gibi kitabınızı okuyabilir ve kahvenizi içebilirsiniz. Bazen insanlar burada köpeklerini gezdirerek yürüyüşe çıkarlar. Kuğulu Park’ın güvercinleri de oldukça meşhurdur. 
Kuğulara attığınız simit parçalarından faydalanmak isteyen birçok güvercin vardır. Bu güvercinler oldukça kilolu gözükürler. Herkes kuğuları ve güvercinleri beslemek için Kuğulu Parkı ziyaret eder. Şehrin karmaşasında bir nebze huzur bulabilmek için insanlar burayı tercih ederler. Parktaki kuğuların zamanında Viyana Belediyesi tarafından verilen kuğulardan kurulduğu bilinir. Kuğulu Park kış aylarında da güzel resimler sergiler. 
 Karların örttüğü ağaçlar arasında, fotoğraf çekerek hobinizi icra edebilirsiniz. Kuğular kış aylarında özel kafeslerine kapatılarak korumaya alınırlar. Kuğulu Park, Ankara’nın en özellikli parklarından biridir. Herkesin gitmese bile adını duyduğu bir parktır. Ankara’ya gezmeye gelenler bu parkı mutlaka görmek isterler. Akşam saatlerinde burayı kuğuları görmek için gitmeyin. Güneş battığı anda kuğular yuvalarına girip uyuyorlar. 
Ankaralıların bu park içerisinde birçok anısı olmuştur. Bu yüzden vazgeçilmez bir yeri olan; size şahane manzaralar sunan bir güzelliktedir. Kuğulu Park’ın yaz veya kış güzelliğini görmek isterseniz, hangi mevsimde olursa olsun, mutlaka gitmeli ve kuğuların zarafetini yakından görmelisiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler