Balmumu Heykeller Müzesi
22:46

Balmumu Heykeller Müzesi


Eskişehir’de 2013 yılında açılan, Türkiye’de ilk ve tek örneği olan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, 160 heykelle ziyaretçilerini beklemektedir. Yerli ve yabancı ünlülerin heykellerinin yer aldığı müzede, Atatürk’ün farklı yıllardaki ve ailesinin heykellerini görmek de mümkün.
Türkiye’nin yaşayan ve ölmüş ünlü simalarını, önemli devlet adamlarını, yabancı önemli devlet adamları ve ünlü simalarının heykellerini görebileceğiniz müze de önemli sporcu ve gazetecilerin de balmumu heykelleri sergilenmektedir. Eskişehir’e yolunuz düştüğünde uğramanız tavsiye edilen Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, tarihi Odunpazarı Evleri’nin yakınında bulunmaktadır. 
Giriş ücreti yetişkin kişiler için 3 TL, öğrenciler içinse 1,5 TL’dir. İçinde heykellere dokunmanıza izin olmasa da fotoğraf çekme imkanınız bulunuyor. Müze yaklaşık 40-60 dakika arasında gezilebiliyor. Balmumu Heykel Müzesi’nde yer alan siyaset adamları ve gazeteciler biraz da Yılmaz Büyükerşen’in siyasi görüşünü yansıttığı görüşündeyim. Yılmaz Büyükerşen’in heykellerin hepsini kendisi yaptığı müzede toplam 5 bölüm bulunmaktadır. 
İlk salonda Atatürk, Osmanlı Dönemi ve Cumhuriyet Dönemi’ne dair Balmumu Heykelleri’ni görmek mümkün. 2. Salonda sizi spor, bilim, sinema gibi dallardaki ünlülerin heykelleri karşılayacak. 3. Salonda tarihi karakterlerin yer aldığı müzenin 4. Salonunda demokrasi başlıklı Balmumu Heykelleri yer alıyor. Son salonda ise eğitim, anılar ve ödüllerin sergilendiği müze  görülmeye değer. İstanbul Sapphire’nin alt katında yer alan Balmumu Heykelleri Müzesi’nden daha geniş yelpazede eser bulunmaktadır. 
Eskişehir’de yer alan çoğu billbordlarda reklamlarını görebileceğiniz Yılmaz Büyükerşen Müzesi, gelecek günlerde yeni eserlerle daha da büyüyecektir. Hafta içi günlerde sabah 10:00 - 12:30, öğleden sonra 14:00 – 17:00 saatleri arasında açık olan müze, hafta sonunda 18:00’e kadar açık. Özellikle hafta sonu günlerinde Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykel Müzesi’ne girmek için biraz kuyrukta beklemeniz gerekmektedir. Halkın yoğun ilgisini çeken müze, bu ilgi çokça hak etmiştir. Sizin de Eskişehir’e yolunuz düştüğünde Balmumu Heykeller Müzesi’ni görmenizi tavsiye ederiz.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler