Meşhur Kireçburnu Fırını
13:38

Meşhur Kireçburnu Fırını

İstanbul’un Kireçburnu semtinde 1957 yılından beridir hizmet veren Meşhur Kireçburnu Fırını, Sarıyer Sahili’nde yürüyüşe çıkan İstanbulluların sabah sporlarından sonra kahvaltılarını yaptıkları bir mekan. Dizi çekimleriyle daha da üne kavuşan mekan, Kireçburnu semtinin popüler mekanlarından olan Meşhur Kireçburnu Fırını geniş ürün yelpazesiyle ağzınızı sulandırıyor.
Börekler, poğaçalar, baklavalar, pastalar ve paketli olarak satılan galetalar, kurabiyeler işletmenin benzersiz tat verdiği ürünlerdir. Tek katlı mermerden yapılmış yapı içerisinde bulunan mekan Tarabya’dan Çayırbaşı’na uzanan sahil yolu kenarında bulunur. 
Ünü İstanbul sınırlarını da aşan bu mekana uzak yerlerden birçok ziyaretçi gelmektedir. Taksim’den kalkan 40T, Kabataş’tan kalkan 25E numaralı otobüslerin önünden geçtiği mekana Hacıosman metro durağından kalkan 25Y ve 25A numaralı otobüslerle de ulaşmak mümkün. 

Özel aracınızla buraya gidecekseniz Maslak yönünden Hacıosman’a ulaşıp Tarabya’ya indikten sonra sahil kenarından Kireçburnu’na gitmeniz gerekmektedir. Araçlarınızı işletmenin önüne park edebiliyorsunuz. Müdavimleri mesafelere aldırış etmeden gelip börek yediği Meşhur Kireçburnu Fırını’nda servis hizmeti biraz yavaştır. 
Siparişinize sahip olmak için biraz uğraş vermeniz gerekiyor. Ürünleri oldukça kaliteli ve lezzetli olduğundan fiyatlar bunu yansıtıyor. Odun ateşiyle birlikte kara fırın içinde pişirilen enfes poğaçalar ve böreklere hayran kalacaksınız. Börekleri ne kadar güzel olsa da Meşhur Sarıyer Börekçisi’nin börekleriyle kıyaslanamaz. Diyetteyseniz Meşhur Kireçburnu Fırını önünden geçmeniz tavsiye edilmez. 

Tok olarak girdiğiniz mekanda kendinizi muhteşem ürünleri yerken bulabilirsiniz. İstanbul’un meşhur tatlarını tatmak isteyenlerin uğraması gereken mekan sabah 06:00’da kapılarını açık gece 01:00’a kadar hizmet vermektedir. Bu lezzeti tatmayanlar Meşhur Kireçburnu Fırını’na gidip denemelidir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler