Pide Ban
12:47

Pide Ban

İstanbul Avrupa Yakası’nın en ünlü Karadeniz Pidesi yapan mekanlarından biri olan Pide Ban, ilk olarak 1977 yılında Sarıyer’de kurulmuş olup, Çayırbaşı ve Maden semtlerinde de hizmet vermektedir. Şehirdeki müdavimleri İstanbul’un Sarıyer ilçesine pidelerini yemek için bu mekana gelebilmektedir.
Karadeniz Pidesi denildiğinde yenilebilecek yer olarak akla ilk gelen mekanlardan biri olan Pide Ban Sarıyer, pidelerinin tadına bakarları lezzetiyle büyülemektedir. Hamur ve malzeme dengesi tam kıvamında olan Pide Ban’daki pidelerin yağ oranı da iyi düzeydedir. Burada sürahı ayranın lezzeti de bir başkadır. Sarıyer’deki merkez şubesinde pide yemek için özel araçlarınızla Maslak yolunu takip edip Hacıosman’dan sonra Çayırbaşı’nı geçip Sarıyer’e geldiğinizde Rumeli Kavağı yoluna saparak 50 metre ileriden sola sapıp, Sarıyer Muhallebicisi’nin önünden geçip Sarıyer Devlet Hastanesi’nin çaprazına gitmeniz gerekmektedir. Mekanın önünde aracınızı park edebilirsiniz. 
Buraya gelirken Çayırbaşı’nda yer alan Schell’in yanındaki Pideban şubesinin de önünden geçmiş olacaksınız. Toplu taşımayla buraya gelecekler; Taksim, Beşiktaş ve Levent yönünden geçen 25T, Kabataş’tan kalkıp sahil yolundan giden 25E, Hacıosman metrosundan geçen birçok Sarıyer otobüsüne binebilir. Her türlü pidenin enfes tatlandırıldığı mekanın tatlılarının da tadına bakmanız gerekmektedir. 
Özsüt markalı tatlılar yediğiniz pide sonrasında güzel gidecektir. Kalite ve fiyat oranının en üst düzeyde olduğu mekanda servisler de iyi düzeydedir. Evinizden veya başka yerden buraya sipariş verebilirsiz. Pideban telefon numarası 0212 242 42 39 şeklindedir. Eğer hala bu tadı tatmadıysanız, Pideban’a mutlaka bir gün gitmelisiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler