Turkuazoo Akvaryum
11:53

Turkuazoo Akvaryum

Turkuazoo Akvaryum, Forum İstanbul içerisinde yer alan, Türkiye’nin ilk yapılmış dev akvaryumu özelliğine sahiptir. Avrupa’daki dev akvaryumlar arasında en uzun tüneli de burada görebileceksiniz.

Forum İstanbul AVM gibi Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi olan ve ziyaretçi akınına uğrayan bu yerde yer alması sebebiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmiştir.


2 metre uzunluğundaki köpek balıklarını da görebileceğiniz akvaryumda ekstra ücret karşılığında köpek balıklarıyla aynı havuzda dalış yapabilirsiniz.

Turkuazoo giriş ücreti, öğrenciler, öğretmenler, 3 ile 16 yaş arası ve 65 yaş üzerindekiler için 22 lira, yetişkin bireyler içinse 29 liradır. 0 ile 2 yaş arasındaki ücretsiz girebilirken, 4 kişilik bir aile 88 lira ödemesi gerekmektedir.

Turkuazoo Akvaryum içinde gezerken size rehberlik edecek bilgi broşürü de 2 liradır. 


Müzekartı olanlara %20 oranında indirim yapılmaktadır. Turkuazoo Akvaryum içinde gezintiniz yaklaşık 1 saat sürmektedir. Çocuklar 65 lira, yetişkinler ise 85 lira karşılığında yıllık üyeliğe sahip olabiliyorlar. Yıl içerisinde diledikleri kadar Turkuazoo Akvaryum İstanbul’u ziyaret edebiliyorlar.

Sabah 10 ile akşam 10 saatleri arasında açık olan Turkuazoo Akvaryum’a gitmek için Aksaray ile Havalimanı arasında çalışan metro hattını kullanarak Forum İstanbul Alışveriş Merkezi’nde inebilirsiniz.

İKEA’nın kapısının çaprazında bulunan girişe ulaşabilirsiniz.


İçinde keyifli dakikalar geçirebileceğiniz Turkuazoo İstanbul Akvaryum’da 43 adet akvaryum, 10 binden fazla deniz canlısı bulunuyor.

Deniz altındaki yaşamı burada görebileceğiniz, ufkunuzu açacak olan bu güzel yer, binlerce değişik deniz canlısı ve türleriyle sizleri büyüleyecektir.

Küçük, büyük herkesin ilgisini çeken Turkuazoo ailenizle birlikte güzel bir gün geçirmek için tercih edilebilecek ideal yerdir.

2 yorum :

  1. İki kere dalış yaptım oldukça keyifliydi. Herkese tavsiye ederim, özellikle çocukların çok ilgisini çekiyor.

    YanıtlaSil
  2. merhaba:)
    Çok güzel bir yere benziyor gitmelii
    sevgiler

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler