Mehmet Akif Ersoy Mesire Yeri
23:00

Mehmet Akif Ersoy Mesire Yeri

İstanbul’un Kuzey ormanları içinde yer alan şehrin nefes alınabilecek doğayla iç içe önceden halkın ücretsiz kullanımına açık olan Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı, günümüzde Lifepark ismiyle kurulan işletmenin kontrolü altında. Daha önce birçok konser, festival ve etkinliğin düzenlendiği yerde Lifepark işletmesinin devralmasıyla birlikte kurulan konser alanında oturabileceğiniz yerler de inşa edilmiş.
Kır düğünü, piknik organizasyonları ve mangal partilerini düzenleyebileceğiniz yer Belgrad Ormanı’nın kenarında yeşilliklerin içerisindedir. Parkorman olmaya aday bir yer gibi görünen Mehmet Akif Ersoy Mesire Yeri, özellikle bahar aylarında okulların piknik etkinliklerinin düzenlediği gözde yerlerden. Ulaşımın kolay olmasının bir başka çekici nedeni olduğu Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı’na gitmek için özel aracınızla Maslak’tan Hacıosman’a gittiğinizde Bahçeköy yoluna girip Atatürk Arboretumu’nun bulunduğu sapağa gelmeden, Bahçeköy merkezden kemerlerin altından Sarıyer’e doğru döndüğünüzde 1 kilometre ötede sağdaki girişe girmeniz gerekmektedir. 
Diğer bir yol olarak sahil yolundan Çayırbaşı’na gelip Bahçeköy yolunu takip ederek, Bahar Country’i geçtikten sonra sağda bulunan Mehmet Akif Ersoy Tabiat Parkı’na gidebilirsiniz. Toplu taşıma araçlarını kullarak HAcıosman metro durağından hareket eden 42HM numaralı otobüslere binerek 15 dakika sonra mekanın hemen kapısının önündeki İETT Sular Durağı’nda inebilirsiniz. Mehmet Akif Ersoy Mesire Yeri mangal yapabilme imkanını sunması sebebiyle güzel günlerde oldukça rağbet görmektedir. 
Sarıyer’deki mesire yerlerinin başında gelen Mehmet Akif Ersoy Piknik Alanı’nda onlarca ve yüzlerce yılı devirmiş ağaçlar da bulunmaktadır. Ziyaretçileri her yerde olduğu gibi çevreyi koruma adına pek uğraşı vermemesi sebebiyle biraz çevre kirliliği gözlenebilir. Organizasyon ve etkinlik düzenlemek için şehre bu kadar yakın olan yer tercih edilebilir.

1 yorum :

Gezilecek Yerler