Dalia Beach Club
20:35

Dalia Beach Club


Dalia Beach Club İstanbul’un Karadeniz kıyısında bulunan her mevsim huzur bulabileceğiniz bir yer. İstanbul’da denize girilebilecek yerlerden biri olan Dalia Beach Club Sarıyer ilçesine bağlı olan Demirciköy’dedir. Özel araçlarıyla gidecek olanlar diğer yazılarda anlatıldığı gibi Sarıyer veya Bahçeköy üzerinden Kilyos’a ulaşıp, Kilyos’tan Demirciköy yoluna girdikten sonra tabelaları takip ederek solda kalan geniş koya ulaşabilirler. Yüksek tepelerden süzülerek yeşilliği geçip Karadenizin masmavi sularıyla karşılaşacaksınız.

Toplu taşıma araçlarıyla gelmek isteyenler için yol biraz zorludur. Hacıosman metro durağından kalkan 151 numaralı otobüslerle Demirciköy’e geldikten sonra 15 dakikalık yürüme mesafesindedir. Etrafı ormanla çevrili, geniş kumluğa sahip olan Dalia Beach Club’ta sörf, plaj voleybolu, deniz bisikleti,  kano gibi birçok etkinlik yapma imkanınız var. En önemlisi de her mevsim bu güzel yere gidip treeking yapabilirsiniz. Dalga sesleri arasında bir yanınızda orman diğer yanınızda Karadeniz varken yüksek tepelere çıkabilirsiniz.

Aynı sahil şeridinde bulunan Marmaracık Koyu’ndaki Golden Beach Club işletmesinden daha iyi bir işletmecilik örneği görebileceğiniz Dalia Beach Club’ın en iddialı olduğu konu bana göre yemekleridir. Gittiğinizde Dalia Fish Restaurant’ta balık yemenizi kesinlikle öneririm. Fiyatları diğer yerlerle kıyasla ortalama civarındadır. Plaj giriş fiyatı da komşu plajlarla aynı civardadır. Karadeniz sahilinde bulunan diğer koylar gibi en büyük handikabı biraz yosunlu olan denizi ve hafif taşlı olan kumları.

Geniş çim alanı bulunan Dalia Beach Club’ta çimlerin üstünde bütün yorgunluğunuzu güneşlenirken atabilirsiniz.  Treeking sevenlere her mevsim açık Dalia Beach Club ve civarındaki treeking alanlarına gitmelerini öneririm. Güzel bir manzara eşliğinde hoş bir gün geçirilebilecek mekanlardan birisidir.

2 yorum :

  1. güzel bir tanıtım ve paylaşım olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Geçtiğimiz Pazar günü eşim, oğlum ve sevdiğimiz iki arkadaşımız ve oğulları ile birlikte öğleden sonra hoş bir mekanda bir şey atıştıralım istedik. Aklımıza Demirciköy Sarıyer bölgesinde Dalia Beach geldi.

    Manzara, mekan ve temizlik anlamında fena olmayan bu yerde 2 aile Dalia Beach Club Restaurant da bir şeyler yemeğe karar verdik.

    Eğer canımı bu kadar sıkmasa inanın yazmazdım ama 2 aile toplamda
    • 5 soğuk + 2 sıcak meze tabağı,
    • 1 salata ve
    • 3 kolaya
    • Balık ve Alkol yok
    190TL ödeyince çok rahatsız oldum ve sizler ile paylaşmak istedim.

    Bu arada yediğimiz mezelerde çok kötüydü.

    Saygılarımla

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler