Yıldız Parkı
10:10

Yıldız Parkı


İstanbul’da şehrin göbeğinde sayılı bulunan yeşil alanlardan biri olan Yıldız Parkı, Beşiktaş – Ortaköy yolu üzerinde Çırağan Sarayı karşısında girişi bulunmaktadır. 

Kuzeyde Yıldız teknik Üniversitesi’ne kadar uzanan alan üzerinde olup içerisinde Çadır Köşkü ve Malta Köşkü adında iki tarihi yapı bulunmaktadır. Araçların ücretli girdiği parkın girişinde sağlam bir yokuş vardır. Uzun bir tırmanış sonucunda oturup bir şeyler yiyip içebileceğiniz işletmelerin yanında ördeklerin yüzdüğü havuza varabileceksiniz.

Sincapların cirit attığı Yıldız Parkı birçok hayvana da ev sahipliği yapmaktadır. İstanbul’un göbeğinde köprü manzaralı doğası bozulmamış birkaç yerden olan Yıldız Parkı’ndan Yıldız Sarayı’na yada tam tersi istikamette giriş yoktur. Yıldız Sarayı’na gitmek için Beşiktaş’tan geçen Ortaköy istikametinde giden bütün araçlarla İETT Yahya Efendi  Durağı’nda inip Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü yanından parka giriş yapabilirler. Yürümeyi sevenler ise Beşiktaş’tan Ortaköy’e doğru yürüyüş yapıp Yıldız Parkı’na ulaşabilirler. Köşklere en yakın girişi ise Palanga Caddesi’nde mevcuttur. Bunun için Beşiktaş – Zincirlikuyu arasında bulunan Ertuğrul Sitesi Durağı’nda inip birkaç yüz metre yürüyüş sonrasında girişe varabilirsiniz.

Oldukça büyük mekana konumlanmış Yıldız Parkı’nda doğa havası alıp, şehrin gürültüsünden korunarak dinlenebilirsiniz. Araba kornalarının yerini parka girince kuş cıvıltılarının aldığı, İstanbul’da gidilecek yerler listesinde bulunan Yıldız Parkı, özellikle hafta sonları İstanbulluların akınına uğramaktadır. 

İçerisinde uygun fiyata hizmet alabileceğiniz işletmelerin bulunduğu Yıldız Parkı’nda mangal yapmak ne güzel ki yasaktır. Yıldız Parkı’nda ruhunuzu dinlendirebilir, sporunuzu yapabilirsiniz. Yıldız Korusu'nu mutlaka gezip görmelisiniz.

2 yorum :

  1. Hayatımda ilk kez burada sincap gördüm. Daldan dala ani hareketlerle atlıyorlar. Çok güzel görüntüleri var. Sevgililer için gidilebilecek bir yer. Tepeleri tırmanması biraz sorun. Ama doğası harika.

    YanıtlaSil
  2. İstanbul'da şehre bu kadar yakın hatta şehrin içinde böyle güzel yerlerin olması sevindirici gerçekten. ÖZellikle kar yağdığında bir başka güzel oluyor Yıldız Korusu. Hep böyle kalması dileğiyle....

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler