Rumeli Kavağı
23:44

Rumeli Kavağı


Rumeli Kavağı İstanbul’un Avrupa Yakası sahil yolunun en kuzeyinde yolun bittiği yerdeki, inciriyle midyesiyle meşhur bir semttir. Nüfusunun büyük çoğunluğunu Karadeniz göçmenleri oluşturmaktadır. Midyeciliğin anavatanı olarak da adlandırılan Rumeli Kavağı’na özel araçlarıyla gelmek isteyenler Sarıyer İDO iskelesinden sonra sağ tarafa saparak, sahil yolunun sonunu getirmeleri gerekmektedir.

Toplu taşıma araçlarıyla gitmek isteyenler Hacıosman metro durağından kalkan 25A numaralı İETT otobüsleriyle veya Sarıyer’den kalkan Rumeli Kavağı minibüslerine binmeleri gerekmektedir. Deniz yoluyla gelmek isteyenlerse Sarıyer’den kalkan, Anadolu Kavağı’na uğrayan vapurlarla Rumeli Kavağı’na ulaşabilirler. İstanbul’da denize girilecek yerlerden biri olan Rumeli Kavağı’na yaz aylarında plajlarına gitmek için İstanbul’un her köşesinden akın akın insan yığını gelmektedir.

Semtte her kesime hitap eden askeri plaj, Altınkum Plajı, Elmankum Plajı, kadınlar plajı bulunmaktadır. Karşısında bulunan Anadolu Kavağı’ndaki Yoros Kalesi ve boğaz ve yeşil ormanların dingin manzarası eşliğinde sahilinde bulunan birçok balık lokantasında balık yiyebilir, Rumeli Kavağı’na girişte bulunan dik bayırın altındaki midye çarşısından midye satın alıp evinize götürebilirsiniz. Birçok yerinde askeri bölgelerin bulunduğu Rumeli Kavağı’nın değişmeyen dokusunun belki bir nedeni de budur. Ayrıca Bizans İmparatorluğu zamanından kalan çınar ağacını da semtin meydanında bulunan otobüs durağının yakınında görebilirsiniz. Yeşil ve mavi renklerin hakim olduğu bu küçük yerleşim yerindeki evler konumunu denize doğru çevirmiştir.

Yaz aylarında denize girmek için, diğer tüm aylarda martı ve dalga sesleri arasında balık yemek yada çay içmek için bu güzel semte uğramanızı öneririm. Rumeli Kavağı’na varmadan 200 metre ötede bulunan Telli Baba Türbesi’ni de ziyaret edebilirsiniz. Telli Baba türbesini geçtikten 100 metre sonra dik bayırın tepesinde sağda bulunan içkili ve içkisiz olan balık lokantalarının birinde şuana kadar İstanbul’da benzerini görmediğiniz bir manzara karşısında balık yemenizi tavsiye ederim. Diğer yazılarda anlatılan Anadolu Kavağı’yla birlikte gezilerek dolu dolu bir gün geçirebilirsiniz.

2 yorum :

  1. Anadolu Kavağı'ndan daha kalabalık bir yer, güzel balıkçı lokantaları var.

    YanıtlaSil
  2. Benim favorim hatta orda bir varamaması bile olsa harika olurdu ahhh ahhhh

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler