Fatih Ormanı
22:12

Fatih Ormanı

İstanbul’un en önemli oksijen kaynaklarından biri olan Sarıyer ilçesindeki Fatih Ormanı, İstanbul’un fatihi Fatih Sultan Mehmet’in orman tutkusu sebebiyle ismini aldığı şehrin önde gelen mesire, piknik ve dinlenme yeridir. Şişli ilçesine bağlı Ayazağa Köyü’nün semtinin kuzeyinden Bahçeköy’e kadar uzanan bölgede 1500 dönüm alana yerleşen Fatih Ormanı, Kuzey, Güney ve Doğu taraflarından giriş kapıları bulunmaktadır.


Şehre bu kadar yakın dinleme yerine ulaşım da bir o kadar da kolaydır. Maslak, Levent ve Beşiktaş yönünden Sarıyer, Ferahevler ve Tarabya Üstü’ne giden 25T, 29D ve 29C numaralı otobüslerle veya minibüs vasıtasıyla Acıbadem Hastanesi’nden sonra gelen Derbent durağını geçtikten sonra Fatih Ormanı durağında inip yolun karşısındaki Orman’a Doğu tarafından girebilirler. Aynı yerden Fatih Ormanı'na araçla da girebilmek mümkündür.

Kendi araçlarıyla buraya gitmek isteyenler yukarıda belirtilen kapıdan veya Hacıosman tarafındaki Bahçeköy sapağından sapıp 2 kilometre ilerledikten sonra sol tarafta kalan giriş kapısından girebilirler.  Bisikletle seyahat eden ve spor yapanların da uğrak yeri olan Fatih Ormanı hem bisiklet kullanıcılarına sağladığı uygun yollar ve güzel havasıyla benzersiz bisiklet etaplarına sahiptir.

 Ormanın Büyükdere Caddesi kenarında kalan bir kısmı özel işletmeye bağlı olan ve festivallerin düzenlendiği Parkorman’a bağlıdır. 
İstanbul’da piknik yapılabilecek yerlerin başında gelen Fatih Ormanı içinde dinlenebileceğiniz restoranlar da bulunmaktadır. Spor salonları değil de doğayla iç içeyken açık havada spor yapmayı tercih edenlerin genellikle seçtiği yer olan Fatih Ormanı yakınında bulunan Belgrad Ormanı gibi içinde göl bulundurmasa da çocuklarınızın vakit geçirebileceği oyun bahçelerine sahiptir. 

Son zamanlarda gündemde olan Ağaoğlu'nun Maslak'ta yapacağı İstanbul 1453'ün kuzeyinde yer alan Fatih Ormanı şehrin bu kadar merkezine yakın Maslak’a 5 dakikalık mesafede, açık havada spor yapmayı sevenlerin ve doğa tutkunu olanların mutlaka belli aralıklarla ziyaret etmesi gereken yerlerin başında gelmektedir.

Birkaç gün öncesine kadar Ağaoğlu'nun işletmesine izin verilen  orman, Maslak 1453 projesine gelen tepkiler nedeniyle Devlet'in bu anlaşmayı iptal etmesine sebep olmuş ve bir talandan daha kurtulmuştur.

2 yorum :

  1. Takipteyim dostum çok güzel yazmışsın.Çok yararlı bilgiler :)

    YanıtlaSil
  2. İstanbul'da bisiklete binebilecek yerlerden biri. Güzel parkurları var.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler