Heybeliada
16:02

Heybeliada


İstanbul sınırlarında bulunan Adalar ilçesine bağlı Prens Adaları olarak adlandırılan adalardan biri ve çoğu kimseye göre en güzeli olan Heybeliada isminden de anlaşılacağı üzere oldukça görkemlidir.
Prens Adaları içerisinde nüfusun ve ziyaret trafiğinin en çok olduğu 2. Adadır. Oldukça yeşil renge bürünmüş olsa da son zamanlarda çıkan birçok yangın haberlerine tanık olduğumuz Heybeliada, yeşilliklerin içerisinde piknik yapmak isteyenlerin tercih ettiği ve yakıp gittiği bir yerdir. Heybeliada’ya ulaşmak için Sirkeci, Eminönü, Kabataş, Kadıköy, Bostancı, Maltepe gibi iskelelerden kalkan ido,  vapur ve motorları  yada istediğiniz yerden deniz taksiyi kullanabilirsiniz. 

Burgazada'yı geçip Heybeliada’ya vardığınızda iskeleden çıkarken sol tarafınızda Deniz Lisesi yer alacaktır. Sol taraftaki yolu takip ettiğinizde Heybeliada’nın ve Türkiye’nin en güzel koylarından biri olan Çam Limanı’na ulaşabilirsiniz. Birçok teknenin de demir attığı Çam Limanı’nda ücretsiz olarak halk plajında denize girilme imkanı vardır. 
Bu limanda deniz kenarında çam ağaçlarının altında piknik yapma imkanınız da vardır. İskelenin sağ tarafında ise kahvehane, meyhane, kafe ve restoranlar mevcuttur. Deniz kenarında bu kısımda yürümeniz mümkündür. Bu yolun devamında piknik alanlarına ulaşılır. Heybeliada’da alışveriş oldukça pahalıdır. 

Heybeliada’da bulunan birkaç tanınmış marketten normal hayattaki fiyatlar karşılığında alışveriş yapmanızı öneririm. 1 saatlik bisiklet kiralamanın bedeli 7.5 liradır. Normal bir insan duraksayarak adayı boydan boya bisikletle 1.5 saatte gezebilir. Çam Limanı civarında dik yokuşlar sizi beklemektedir. Faytonlarla birlikte ada turu yapabilirsiniz. Tüm Prens Adaları’nda olduğu gibi önceden ve günümüzde Rum kökenli vatandaşlarımız yaşadığından Heybeliada’da birçok manastır bulunmaktadır. 
Aya Yorgi Manastırı bunların arasında en ünlüsüdür. Ada’nın tepesinde Rum Ortodoks Ruhban Okulu bulunmaktadır. Sizlere tavsiyem Heybeliada’da bulunan birkaç tepeden birine zahmetli olsa da çıkıp manzaranın keyfine varmanızdır.   Birçok otel ve pansiyonun da bulunduğu Heybeliada’da konaklama imkanınız vardır. 

Büyükada'nın komşusu olan Heybeliada, şehrin gürültüsünden yaz aylarında haftaiçi günleri ve sonbahar kış aylarında birkaç gün kaçmak için güzel bir yerdir. Hafta sonlarında ise akın akın insanların geldiği yer olduğundan sakinlik ve sessizlik pek yoktur.

6 yorum :

  1. mükemmel bir yer, istanbulda oturmuyorum ama her tatile gelişimde buraya uğrar bisiklet sürer ve faytona binerim

    YanıtlaSil
  2. İsminden de anlaşılacağı üzere adaların en heybelisi. Tepelerine tırmanmak zor fakat manzarası harika. Denizi de süper. Piknik için ideal.

    YanıtlaSil
  3. Prenses Adaları'ndan en gezilmesi gereken yer bana göre. Tarihi de çok heybetli. Birçok denize girme yeri de mevcut.

    YanıtlaSil
  4. Bence gezilmesi görülmesi güzel bir yer paylaşım için teşşekürler

    YanıtlaSil
  5. gitmek istiyorum ama kalabalık gideceğiz hangi adaya gideceğimi şaşırdım sizce en uygun en güzel ada hangisidir? yardımcı olursanız sevinirim. teşekküler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heybeli Ada iyidir. Sakindir ve güzeldir.

      Sil

Gezilecek Yerler