Sedef Adası
15:32

Sedef Adası


Prenses Adaları’nda yerleşim olanları arasındaki en küçük ada olan Sedef Adası, uzaktan görünümü sedefe benzediğinden bu ada sahiptir.
 Önceleri de artan martı popülasyonunu azaltmak için tilki beslenilen ada olan Sedef Adası, tilki besleyerek martıların Büyükada’ya göç etmesini sağlamışlardır ve bayraklarına da martı amblemi koymuştur. Martılar gibi önceden tavşanların mesken tuttuğu yer olan adanın önceki adı da Tavşan Adası olarak geçmiştir. 
Marmara Denizi’nde yaklaşık  bir kilometre kare yer kaplayan Sedef Adası’na İstanbul Kabataş’tan, Bostancı’dan şehir hatları vapuruyla, Kartal’dan kalkan özel yolcu motorlarıyla ulaşılabilmektedir. Ayrıca Büyükada’dan hareket eden motorlarla da 8 dakika içerisinde Sedef Adası’na ulaşabilirsiniz. Sedefadası’na indiğinizde karşınıza 3’e ayrılan yol çıkacaktır. Gezme imkanınız kısıtlıdır. Geri dönüş teknelerinin saatlerine bakmamayı  unutmamalısınız. 
Zira akşamları adada mahsur kalır veya Büyükada’ya kadar 70 lira karşılığında deniz taksi kiralamak zorunda kalabilirsiniz. Sedefadası’nda herhangi bir otel veya pansiyon bulunmadığından konaklama imkanınız yoktur. Özel mülkiyete ait olan adada evler, kooperatifler ve plajlar bulunmaktadır. Adanın 4’te 3 özel mülk olduğu için sadece 4’te 1’inde gezme imkanınız var. Bu çeyrek kısımlık yerde 4 adet plaj ve restoran bulunmaktadır. Burayı ziyaret edenlerin çoğu denize girme amacıyla gelmektedir. 
Prenses Adaları’nda en temiz denize sahip olduğu düşünülmektedir. Adada bulunan Elio Sedef Plajı'nda denize girebilirsiniz. Her mevsim çok rüzgarlı olan adaya hazırlıklı gitmeni önerilir. Eşsiz manzaraya sahip olan Sedef Adası genelde İstanbullular tarafından pek bilinmemektedir. Büyükada’ya sık sık gidiyorsanız bir gün buraya uğramanız önerilir. Issız bir ada görüntüsü verse de değişiklik arayanlar için bir yerdir.

2 yorum :

Gezilecek Yerler