Otağtepe
23:20

Otağtepe


İstanbul’da Beykoz ilçesinin Kavacık semtinde bulunan Otağtepe, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün Anadolu ayağının üzerinde muhteşem İstanbul Boğazı manzarasına sahip bir yerdir.
Anadolu Hisarı’nın tepesinde içinde Vehbi Koç Tema Parkı’nı ve bir adet cafe barındıran yer Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden Anadolu Yakası’na geçerken solda bulunan tepedeki Türk Bayrağı’nın hemen altındadır. İstanbul’un fethinde savaş planlarını ve Rumeli Hisarı’nın tasarımı burada Fatih Sultan Mehmet tarafından gerçekleştirilmiştir. Üsküdar’dan kalkan 15M ve Kadıköy’den hareket eden 14M numaralı otobüslerle Otağtepe durağının hemen önünde inebilirsiniz. 

Avrupa Yakası’ndan gelmek isteyenler ise, Cevizlibağ’dan kalkan ve 4. Levent güzergajından karşıya geçen 500T numaralı otobüsle köprüden sonraki ilk durak olan Kavacık’ta inerek Otağtepe’ye giden otobüslerin geçtiği yere yürüyebilirler. Özel araçlarıyla gitmek isteyenler köprüyü geçtikten sonra ilk çıkış olan Kavacık çıkışından çıkıp ilk sağ ve üçüncü sola dönerek Otağtepe tabelalarına rastlayabilirler. 
Çok cüzi bir ücret karşılığında Tema Parkı’na da girebileceğiniz yerde bulunan cafede eşsiz boğaz manzarası karşısında çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Ayrıca Vehbi Koç Tema Parkı’nda organizasyon, düğün, toplantı gibi etkinlikler de yapılabilmektedir. İstanbul aşıklarının mutlaka gitmesi gereken ve boğaza tepeden bakabileceğiniz bir yer olan Otağtepe, Boğaziçi Köprüsü’nü de  cepheden izleyebileceksiniz. İstanbul’un ve boğazının kıvrımlarının en net şekilde görüldüğü yerde, huzur veren eşsiz manzara karşısında hoş dakikalar geçirebilirsiniz. 

Tepede bulunan Otağtepe Cafe’de uygun fiyatlar karşılığında vasat hizmet alabilirsiniz. Özellikle gün batımında Avrupa Yakası’nın arkasından batan Güneş’e tanıklık etmenin ayrı güzel olduğu Otağtepe’ye yemyeşil olduğu bahar ve yaz aylarında mutlaka gitmelisiniz. Kış aylarında ise kar yağdığında beyazlarını giyen İstanbul’un manzarası görülmeye değerdir. Akşamları ışıklarını açan İstanbul’un en güzel izlenebileceği açıdır. Düğün, nişan gibi fotoğrafların çekim yeri olan Otağtepe'de güzel kareler yakalayabilirsiniz.

9 yorum :

  1. Otağtepe'den bu harika manzara, fotoğraflarınızla bir başka güzel...çok beğendim..Baktığını iyi gören gözlerinize sağlık...Otağtepe'yi Notlarımın arasına aldım!.ilk fırsatta gidilecektir...

    Esenlikler dilerim...

    YanıtlaSil
  2. Çok severim Otağtepe'yi

    Sanki mavi saatte çekilmiş fotoğraf benim çektiklerimden birine benziyor gibi:)
    Otağtepe'nin bende farklı zamanlarda çekilmiş onlarca fotoğrafı yer alınca böyle oluyor maalesef:)

    YanıtlaSil
  3. Böyle bir yerin varlığından ilk kez haberim oldu. Harika manzarası varmış. Birgün mutlaka gideceğim.

    YanıtlaSil
  4. Gercekten bayildim en kisa zamanda ugramam lazim

    YanıtlaSil
  5. Mukmmel bir yermis en kisa zamanda:))

    YanıtlaSil
  6. orada kahvaltı yapılacak bir yer varmıdır acaba??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Otağtepe'de kahvaltı yapabileceğiniz yer bulunuyor. Güzelcehisar Cafe Restaurant'ta azçık büfe kahvaltı yapabilirsiniz.

      Sil
  7. Tema parkında düğün yapılıyor mu ? 2010 yılından bu yana yapılmıyor diye duydum,bilginiz var mı?nereden öğrenebilirim acaba?

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler