Kınalıada
18:07

Kınalıada


Kınalıada İstanbul’a en yakın ve en Kuzey’de bulunan Prens Adası olup, adaların içinde büyüklük bakımından Burgazada'dan sonra gelip dördüncü sıradadır.
Tepesinde bulunan televizyon yansıtıcılarıyla da tanınan İstanbul’da nefes alabileceğiniz sessizliğe dalabileceğiniz bir yerdir. Eski günlere nazaran Kınalıada’ya gelen ziyaretçi sayısı azalsa da, özellikle yaz aylarında iskele yanında denize girilebilecek yer bulmak zordur. Ücretli birçok tesis ve plaj bulunmaktadır. Kumluk Plajı ve Kamos Beach Club bu işletmelerden örneklerdir.

Diğer Prenses Adaları’nda olduğu gibi faytonla ulaşımın olmadığı Kınalıada’sını yürüyerek yaklaşık yarım saatte tamamını dolaşabilirsiniz. İkamet edenlerin çoğunu Ermeniler’in oluşturduğu adaya hafta sonu İstanbul’dan günübirlikçiler akın etmektedir. Ada halkının bu günübirlikçilerden rahatsız olduğu aşikardır. Denize girmek, piknik yapmak için birçok alanın bulunduğu ada hafta sonlarında oldukça kalabalıktır. 

Kınalıada’da konaklayabileceğiniz birkaç pansiyon ve balık yiyebileceğiniz güzel restoranlar bulunmaktadır. Yaz aylarında kontrolsüz kalabalığı Kış aylarında derin sessizlik takip etmektedir. Adada ulaşım sadece bisikletle veya yürüyerek sağlanmaktadır. Çok seyrek aralıklarla da olsa belediyenin minibüslerine binebilirsiniz ama iskeleye dönmeniz için yine yürümeniz gerekmektedir. 

Kabataş’tan hareket eden vapurlarla 1 saatte, deniz otobüsleriyle 40 dakikada, Bostancı’dan hareket eden motorlarla ise 30 dakikada Kınalı Ada’ya varabilirsiniz. İstanbul'dan kalkan vapur ve motorların ilk uğradığı veya önünden geçtiği ilk ada olması sebebiyle yolcuların istinasız en az bir fotoğrafını çektiği Kınalıada şehre yakın, kaçamak yapılabilecek yerlerin arasında bulundurulması gereken, bozulmayan doğası ve insanlarıyla hep böyle alternatif kalacak gibi görünmektedir.Karşısında Caddebostan Plajı'nın yer aldığı ada özellikle yaz aylarında ziyaretçi çekmektedir.

4 yorum :

  1. gitmeyi planladığım bir yer bilgi için teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. heryeri ayrı güzel olan ada. gitmeyenler mutlaka gitmeli.

    YanıtlaSil
  3. Kınalı ve büyük adayı hep görmek istedim ama değil oralara istanbula adım bile atamamış biri olmama rağmen ada halkının rahatsız olmalarını anlayışla karşılıyorum fakat insanlar görmek isterler çok normal görmeleri de gerektiği kanaatindeyim, sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Kınalı adanın resminlerine ilk baktığımda Avşa Adasını anımsattı. Avşa adasını bilmeyenler sizin makelenizi incelesinler. avsaadasi.gen.tr editörü olarak adayı tüm türkiyeye tanıtmaya çalışıyoruz. sizinde desteklerinizi bekliyoruz.

    sevgiler.

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler