Florya Güneş Plajı
21:35

Florya Güneş Plajı


İstanbul'un Florya sahilinde Marmara Denizi'nin dalgala seslerinin meskeni, İstanbul'un en eski plajlarından biri olan Atatürk'ün denize girmişken fotoğraflarının çekilmiş yeri olan Florya Güneş Plajı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlemesiyle yeniden açılmıştır.  
Girişin 15 lira olduğu Florya Plajı'na öğrenciler 10 lira karşılığında plajdan faydalanabilmektedir. Giriş ücretli olduğundan birkaç yüz metre ötedeki Florya Menekşe Plajı'ndaki gibi kötü görüntülere sahip değildir. Kalitenin üst düzeyde olduğu varsayılabilen Tarihi Güneş Plajı'nda giriş ücreti karşılığında soyunma kabini, duş wc ve şezlong gibi hizmetlerden faydalanabiliyorsunuz.

Deniz suyu ve kumsalın gayet temiz olduğu Güneş Plajı'nda plaj voleybolu oynamak mümkündür. Florya Güneş Plajı'na ulaşmak için Sirkeci Halkalı trenini kullanarak Florya durağında inmeniz gerekmektedir. Florya Güneş Plajı'na  Metrobüsle de ulaşmak mümkün. Bu yolu kullanmak isteyenler Cennet Mahallesi Durağı'nda inerek biraz yürümeleri gerekmektedir.

Atatürk'ün yüzme fotoğraflarında olduğu kadar güzel olmasa da İstanbul'un Marmara Denizi kıyısındaki plajlara göre vasatın üstünde olduğu rahatlıkla söylenebilir. İçerisinde iki adet büfenin de bulunduğu Florya Güneş Plajı'nda uygun fiyatlarla yiyecek ve içecek ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Özellikle İstanbul'un kuzey sahil ve plajlarına uzaklık nedeniyle gidemeyecekler için denize girip, yüzülebilecek yerler arasında iyi bir alternatif olarak görünmektedir.

7 yorum :

  1. Geçen yaz eşim ile gittik.Boyunuz kadar yosunlardan denizin içinde ne yüzebiliyorsunuz nede yürüyebiliyorsunuz.Üstelik istediğiniz kadar açılın yosunlardan kurtulamıyorsunuz.Fast food bölümü lağam kokuyor çalışanlar ise saygısız ve umursamaz.15 TL giriş ücreti alıyorlar dikkat edin gittiğinize pişman olabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle kardeş girdim ve çıktım denize bile giremedim 5 dakika sürdü iğrenç biryer

      Sil
  2. içeri yiyecek getirmek yasak mı? evde hazırladıklarımızla girebiliyor muyuz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yasaktır yazıyor ama biz götürdük.kimse birşey demiyor.başka götürenler de vardı.rahat rahat yiyebilirsiniz.sıkıntı olmaz.

      Sil
  3. ben dün gittim gayet güzeldi plaj.aşırı kalabalık yoktu.bunda pazartesi günü olmasının etkisi var tabi.haftasonu nasıl olur bilemem ama.şezlong bulmakta zorlanmadım.amele abaza diye tabir ettiğimiz insanı rahatsız eden tipler yoktu.bu yüzden rahatça güneşlenip denize girebildim.deniz de çok derin değildi.bu the yüzmeyi bilmeyen yada yeni öğrenenler için bir avantaj.herşey çok iyiydi ama tek kötü yanı denizin çok yosunlu olmasıydı.dalga şiddeti arttıkça yosunlar kıyıya vurdu ilerleyen saatlerde.ama dubalara doğru ilerleyince oraların ne kadar temizlendiğini gördüm. denizin dibi görünüyordu.giriş ücretini de söyleyeyim.2013 yılı yetişkin 15 tl,öğrenci 7,5 tl.ama isteyince indirim de yapıyorlar.aktarabileceğim bilgiler bu kadar.gidecek olanlara iyi eğlenceler...

    YanıtlaSil
  4. Bıgunlerde gidcm nasıl biyer öneriyomsnz

    YanıtlaSil
  5. En son gittigimde suriyeli kayniyordu dahada gitmem donla yuzen suriyelileri gorurseniz sasirmayin

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler