Emirgan Korusu
23:21

Emirgan Korusu


Sarıyer ilçesinde bulunup İstanbulluların dinlenme yerlerinden biri olan Emirgan Korusu bezenmiş olduğu lalelerle diğerlerinden ayrılmaktadır. Araçların ücretli girebildiği Emirgan Korusu’na sabah erkenden gidilmeli, öğle kalabalığına kalınmamalıdır. Emirgan Korusu’na özel araçlarıyla gitmek isteyenler sahil yolundan geleceklerse Beşiktaş yönünden Emirgan’a geldiklerinde Sakıp Sabancı Caddesi’nde soldan tabelaların yönlendirmesiyle, İstinye tarafından gelecekler ise, İstinye Bayırı’na girmeyip Tormak Burnu’nu geçtikten sonra düz devam ettiklerinde sağdaki tabelalarla Emirgan Korusu girişine ulaşabilirler. 0 ile 2 saat arası için 5 lira olan otoprak ücreti 2 ile 4 saat arası içinse 10 liradır.

Toplu taşıma araçlarıyla ulaşmak isteyenlerse İstinye, Bahçeköy, Sarıyer yönünden 25E, 42T, 40T numaralı otobüslerle, Kabataş yönünden gelmek isteyenler 25E, 40T, 22RE numaralı otobüslerle, Mecidiyeköy yönünden gelmek isteyenler 29Ş numaralı otobüsle, Zincirlikuyu yönünden gelmek isteyense 40B numaralı otobüslerle ulaşabilir.

Papağanlar, sincapların mesken tuttuğu İstanbul’un rahat nefes alınabilecek, dinlenilebilecek yerlerinden biri olan Emirgan Korusu içerisinde Pembe Köşk, Sarı Köşk, Beyaz Köşk isimlerinde 3 köşke ev sahipliği yapmaktadır. Lale Festivali’nin başlamasıyla birlikte rengarenk lalelerin donattığı alanları görmelisiniz.

 Gelenlere huzur bulduran yer olan Emirgan Korusu’nda maalesef mangal da yapılabilmektedir. Yıldız Parkı’ndan daha küçük alana sahip olan Yıldız Parkı’ndaki gibi dik yokuşlara sahip olmasa da tırmanışı biraz zahmetlidir. Tertemiz havayı soluyarak kalori yakmak isteyenlerin uğrak yeri olan Emirgan Korusu’na bitki fotoğrafçıları da lale cümbüşünden faydalanmak için akın etmektedir.

Sincaplarla fotoğraf çektirmek, şehrin gürültüsünden kaçmak, sevgilinizle güzel bir yürüyüş yapmak için ideal bir yer olan Emirgan Korusu size her mevsim farklı güzellikleriyle ev sahipliği yapmaya hazır. Yeter ki İstanbul’un bu güzel yerlerinin kıymetini bilelim.

10 yorum :

  1. 2012 lale festivali emirgan korusunda başladı mı?

    YanıtlaSil
  2. lale festivali nisan ayının sonuna kadar sürecektir.

    YanıtlaSil
  3. istanbulun hayran kaldığım yerlerinden birisi.

    YanıtlaSil
  4. Buraya araçsız gidince sert yokuşlar tırmanmak zorundasınız. Bilginize.

    YanıtlaSil
  5. Emirgan korusuna ulaşımn yollarını çok güzel anlatmışsınız. Yakın zamanda gitmeyi düşünüyorum ailemle birlikte.

    YanıtlaSil
  6. Haftaya cuma okulla pikkniğee gidiiiceeezz :D

    YanıtlaSil
  7. Ağaçlardan olsa gerek baya serin yer. Gidecek olanlar tedbirli olmalılar.

    YanıtlaSil
  8. Huzur bulduğum yer.

    YanıtlaSil
  9. Bugğn ilk kez gittim. Gerçekten çok güzel bir yer.

    YanıtlaSil
  10. Bravo Sarıyerli

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler