Büyükada Nakibey Plajı
16:05

Büyükada Nakibey Plajı


İstanbul’un Adalar ilçesinde Büyükada bulunan Nakibey Plajı sıcak yaz güzlerinde serinlemek, denize girmek ve güneşlenmek isteyen İstanbulluların günübirlik, haftalık yada sezonluk tatil yapma imkanını bulduğu bir yerdir.
Bungalovlarda konaklayıp ailece tatil keyfi de yapabileceğiniz bir mekan olan Nakibey Plajı, 24 yıldır günübirlikçilerin uğrak yeri olmuştur. Biraz sığ denize sahip olan Nakibey Plajı’na ulaşmak için Kabataş, Sirkeci, Bostancı, Maltepe, Kartal, Tuzla ve Eminönü gibi semtlerden kalkan vapur, motor veya deniz otobüsleriyle Büyükada’ya ulaştıktan sonra adada sizleri karşılayan plaj çalışanlarının yönlendirmesiyle bir tekneye biniyorsunuz. 
Birkaç dakikalık tekne yolculuğu sonrasında Nakibey Plajı’na ulaşıyorsunuz. Dilerseniz bu yolu yürüyerek de aynı zamanda alablir faytonla da gidebilirsiniz. Büyükada  Nakibey Plajı’na giriş ücreti haftaiçi 20 liradır. Haftasonu girişlerin 25 – 30 lira olduğu Büyükada Nakibey Plajı’na  dışarıdan içecek veya yiyecek girişine izin vermediklerinden içerideki fiyatlar oldukça yüksektir. Herhangi bir meşrubat içeceğinin 5 lira olduğu Nakibey Plajı’nda yiyecek fiyatları da abartılıdır. 
 
İstanbul’un elit kısmına hitap eden Kilyos taraflarındaki plajların fiyatlarından esinlenmiş olabilirler. Nakibey Plajı’nda bu fiyat karşılığında yüksek seviyede bir kalite bulamıyosunuz. Vasat bir plaj görüntüsü veren Nakibey Plajı’nda konaklamak için önceden rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. 
Damsız girişin yasak olduğu Büyükada Nakibey Plajı’nda düğün ve nişan etkinlikleri de yapma imkanınız vardır. Sabah 8 ve Akşam 8 saatleri arasında hizmet veren Nakibey Plajı’nda, büfe ve restoranlar akşam 11’e kadar açık durmaktadır. İstanbul’da aileyle gidilebilecek plaj arayanlar için iyi bir alternatif olarak duran Nakibey Plajı, yüksek fiyatlarıyla cüzdanlarınızı biraz hafifletmektedir.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler