Yörük Ali Plajı
16:53

Yörük Ali Plajı


Yörük Ali Turistik Tesisleri İstanbul’da bulunan Büyükada’nın batı tarafında denize girilebilecek, restoran ve cafelerde yemek yiyilebilecek, bungolow evlerinde apart motellerinde konaklayabileceğiniz, günübirlik veya birkaç gün yakın yerde tatil yapılabilecek bir yer olarak karşımıza çıkmaktadır. Yörük Ali Plajı’na ulaşım Büyükada’ya ulaşımın nasıl olduğu gibi, Büyükada’ya ulaştıktan sonra iskeleden kalkan plaja ait motorlara binerek 12 dakika veya faytonla beraber 25 dakikalık bir yolculuk sonrasında gerçekleşmektedir.
Sıcak su, mini bar, uydu yayını, balkon ve banyonun bulunduğu Yörük Ali Tesisleri’ndeki pansiyon apart motellerde kalırken Yörük Ali Plajı’ndan da faydalanabilir, hem deniz hem orman içerisinde doğayla iç içe küçük bir tatil geçirebilirsiniz. Büyükada’da piknik yapılabilecek yerlerin başında gelen Dilburnu mevkisinde bulunan Yörük Ali Plajı’na hafta içi giriş ücreti 20 lirayken, haftasonları bu ücret 25 lira olmaktadır. 
 
Yörük Ali Plajı’na damsız girilemese de beklenilen ziyaretçi kalitesi içeride pek yoktur. Plaj oldukça sığdır ve yer yer yosunlar bulunmaktadır. Özellikle hafta sonu oldukça kalabalık olan adadaki Nakibey Plajı, Prenses Koyu gibi Yörük Ali Plajı’nda rahatça yüzmek olanaksızdır. Dışarıdan yiyecek ve içecek getirebildiğiniz Yörük Ali Plajı’nda bulunan cafe ve büfelerdeki fiyatlar dışarıya nazaran oldukça pahalıdır. 
Sizlere tavsiyem gidecekseniz yanınızda yiyecek ve içeceğinizi götürmenizdir. Ayrıca Büyükada’nın batı kısmında bulunması sebebiyle öğleden sonra oldukça sıcaktır. Güneş’ten korunmanız için tedbirli gitmenizde fayda var. Yörük Ali Tesisleri karşılığını alamayacağınız yüksek fiyat ve düşük hizmet kalitesiyle vasat bir tesis görünümü vermektedir. Fiyat kalite dengesiyle vasat bir plaj görüntüsü veren Yörükali Plajı’na gidecekseniz hafta içi pek yoğun olmadığı için tercih edebilirsiniz. Aksi halde aynı fiyata İstanbul’da başka plajlarda daha kaliteli hizmet alabileceğiniz mekanlar mevcuttur.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler