Burç Beach / Burç Plajı
12:34

Burç Beach / Burç Plajı


İstanbul'un Karadeniz kıyılarında Gümüşdere Köyü'ne bağlı Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği'nin bir işletmesi olarak karşımıza çıkıyor. Boğaziçi Üniversitesi Sarıtepe Kampüsü'nün hemen yanında bulunan Burç Beach, Solar Beach ile aynı sahil şeridinde bulunmaktadır. Diğer yanında Gümüşdere halk plajına komşu olan Burç Beach fiyat, kalitesiyle ve sunduğu imkanlarla ön plana çıkıyor. İçerisinde Cafe Bar ve balıkçı restoranı da bulunan Burç Plajı'na 09:00 ve 21:30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Burç Beach'e ulaşmak için Sarıyer'den kalkan Gümüşdere minibüslerine veya Hacıosman metro durağından kalkan 152 numaralı Kısırkaya otobüslerine binmeniz gerekmektedir.

Özel araçlarıyla gelmek isteyenler Sarıyer'den Kilyos yolunu takip edip, Yeşilvadi'yi geçince Kilyos sapağına sapmayıp düz devam ettiklerinde plaja ulaşabilirler. Plajın otoparkı da mevcuttur. Deniz özellikleri bakımından yanında bulunan Solar Beach ile aynı özelliklere sahip olmasının yanı sıra plajının kumsalı Solar Beach'ten oldukça geniştir. Burç Beach'e giriş ücretleri hafta içleri 30, hafta sonlarında 40 liradır. Çevresinde bulunan plajların en yüksek ücretlisidir.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine hafta içi ücretsiz hafta sonlarında 10 liradır. Mezun derneğine üyelere ise hafta içi 20, hafta sonu 40 liradır. Ücret dahilinde şezlong, yastık gibi avantajları olsa bile girişte dışarıdan yiyecek ve içecek getiremiyorsunuz. İçerisinde Kiteboard Dünya Şampiyonası ve konserler gibi birçok etkinliğin de yapıldığı Burç Plajı istanbul'da denize girilebilecek yerler arasında üst sıralarda bulunmaktadır.

0 yorum :

Yorum Gönder

Gezilecek Yerler