Uzunya Plajı
21:37

Uzunya Plajı


İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı Demirciköy’de bulunan Uzunya, sahip olduğu aynı isimli koy, plaj, ve restaurantıyla İstanbulluların her mevsimde şehrin gürültüsünden kaçarak bedenlerini ve ruhlarını dinlendiriği yerlerin başını çekmektedir.
İsminden de anlaşılabileceği üzere yaklaşık 250 metre uzunluğunda, 50 metre genişliğinde  olan koydaki Uzunya Plajı, yaz aylarında İstanbulluların serinlemesine yardımcı olmaktadır. Çevre plajlara göre benzer fiyatlara buraya girebilirsiniz. Birkaç yıl öncesinde koyun ucunda gemi batması nedeniyle kirlenen deniz gün geçtikçe kendini temizlemektedir ama halen çevre plajlara göre deniz temizliği bakımından yenilmektedir. Geminin konumunu resimden görebilirsiniz. Enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlandığı hakkında henüz bir bilgim olmasada en son sürdüğüne şahit oldum.



Özel araçlarıyla buraya gitmek isteyenler ya Bahçeköy – Zekeriyaköy - Kilyos istikametininden yada Sarıyer üzerinden Demirciköy’e ulaşıp Demirciköy mezarlığının yanından Uzunya Plajı yoluna doğru saparak gidebilirsiniz. Toplu taşıma araçlarıyla gitmek isteyenler için pek uygun değildir. Yine de 151 numaralı İETT otobüsüne Hacıosman’dan binerek gideceğiniz son durak Demirköy’ünden 15 dakikalık bir yürüme mesafesindedir.

Uzunya'ya gidişi rahat olsa da dönüşte dik bayırları çıkmak zorunda kalacaksınız. Treeking yapmak isteyenler buradan Rumeli Feneri’ne yürüyebilirler. Hafif zorlayıcı bir yoldan yürüyerek treeking yapabilirsiniz. Bu zorluk sırasında çok güzel mekanlar göreceğiniz garantisini verebilirim. İki seçenek var güzergah için, 1.si deniz kenarını takip ederek gitmek, 2.si ormandan gitmek. Denizden gittiğiniz vakit zorluk derecesi çok fazla olacaktır, denize bir kısmınıza kadar da girmeniz gerekecektir.

Bu güzel koy kendine has bir yerleşim şekline sahiptir. Genelde karavanla gelenler günlerce konaklamaktadır. Uzunya Koyu'ndaki plaj içerisinde tek işletme olarak bulunan Uzunya Restaurant'ın fiyatları makul sayılabilir. Yeşilin ve mavinin buluştuğu bu güzel koya sadece yaz aylarında denize gitmek için değil, ilkbahar ve sonbahar aylarında hatta kışın da kahvaltı yapmak için gitmenizi, elinizde çayınızla koyun ucuna doğru yürümenizi, Uzunya’daki küçük konutları incelemenizi dilerim. Gerçekten İstanbul’daki bakım ve doğal güzelliğin olduğu güzel koylardan birisidir.

2 yorum :

  1. geçen yaz gitmiştik süper bi yer

    YanıtlaSil
  2. ilk gittiğiniz de burası İstanbul mu dedirtiyor insana,harika ve çok rahat bi ortam,ben 2013 yılının ramazan ayında gittim,onun için tıklım tıkış değildi ama yine de dolu sayılırdı fakat sizi rahatsız eden hiç bi olumsuz durum yok,genellikle çiftler ve aileler gelmişti.giriş 35 tl kişibaşı ve girerken kimse size onu bunu getirmek sokmak yasak diye bişey demiyor,sabah kahvaltınızı,sandviçlerinizi kuruyemişinizi ve hatta termosunuzu bile getirebilirsiniz.huzurlu yemyeşil bi ortam ama denizi vasat,gerçi ortamın güzelliğini görünce denizi pek umursamıyorsunuz,ben bütün gün çimlerde minderlerin üzerinde yattım,o bile yetiyor insana,muhakkak gidin ve görün,gidiş yolu da eğer özel aracınız varsa çok keyifli,muhakkak gidin ve görün gerçekten değer,öyle bangır bangır müzik falan da yok,nezih ve kargaşasız hoş bi ortam,iyi eğlenceler :)

    YanıtlaSil

Gezilecek Yerler